Καβάλα: Εν αναμονή εξελίξεων στο ζήτημα της παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσας

Στην διαβεβαίωση ότι οι Καβαλιώτες (και όχι μόνον) θα μπορούν και φέτος να κολυμπούν στην θάλασσα της Καλαμίτσας, προέβη ο Δήμαρχος Καβάλας μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου για το θέμα. Ως γνωστό η ακτή της Καβάλας ανήκει στην ΕΤΑΔ  η οποία εκ των πραγμάτων (οι εικόνες μιλούν) αδιαφορεί για την ακτή, η οποία συγκεντρώνει πλήθος κολυμβητών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), Γιάννη Πολύζο, προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσας στον Δήμο Καβάλας.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Πολύζο, ο Δήμαρχος Καβάλας ανέφερε πως «για το ζήτημα της παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσας θα υπάρξουν σύντομα νεότερες εξελίξεις» και τόνισε με έμφαση ότι «οι Καβαλιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και το φετινό καλοκαίρι τη συγκεκριμένη ακτή, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, τέθηκαν οι βάσεις για την αξιοποίηση τόσο των παλιών δικαστηρίων, όσο και της παλιάς μεραρχίας.

 

(φωτό ) Η Καλαμίτσα όταν ανήκε στον Δήμο Καβάλας.