9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Το Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», σήμα κατατεθέν πλέον της Ξάνθης, πραγματοποιιείται για 9η χρονιά φέτος  με πολλές και ενδιαφέρουσες μουσικές δράσεις, συναυλίες, εργαστήρια και σεμινάρια διάρκειας 5 ημερών, αποτελώντας πόλο έλξης και τόπο συνάντησης μικρών και μεγάλων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο κάλεσμα ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρει: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο 9ο Φεστιβάλ “Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων”, μια πανδαισία μουσικής που θα πλημμυρίσει την πόλη της Ξάνθης από τις 22 έως τις 27 Απριλίου, ένα θεσμό που έχει καταξιωθεί ως μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στην Ελλάδα.

Σε μια μαγική εβδομάδα γεμάτη μελωδίες, όνειρα και αισιοδοξία, μαθητές και εκπαιδευτικοί από Μουσικά Σχολεία όλης της Ελλάδας θα ενώσουν τις δεξιότητες τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αντάξια της πλούσιας κληρονομιάς ταυ τόπου μας.

Η Ξάνθη, γενέτειρα του αθάνατου Μάνου Χατζιδάκι, αποτελεί εστία πνευματικής άνθησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το Φεστιβάλ “Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων” αποτελεί συνέχεια αυτής της παράδοσης, τιμώντας την τέχνη και τους νέους, ενώ παράλληλα προσφέρει στους δημότες και στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γεμάτη μουσικές συγκινήσεις.

Ας εμπνευστούμε από το χάρισμα των νέων μας, ας ονειρευτούμε ένα μέλλον γεμάτο μελωδίες και αρμονία, ας υψώσουμε το ανάστημά μας στην υποστήριξη του πολιτισμού, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα την ψυχή και την πνοή της κοινωνίας μας. Σας προσκαλούμε όλους να αγκαλιάσετε το Φεστιβάλ, να συμμετέχετε ενεργά στις εκδηλώσεις του και να αφεθείτε στη μαγεία της μουσικής.»