27 πρέσβεις χωρών της ΕΕ και ο Τ. Θεοδωρικάκος στον Έβρο

“Η ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών και των πολιτών τους έχει ως προϋπόθεση την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και -συνεπώς- τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων εδώ στον Έβρο. Για αυτό τον λόγο, το έργο της φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ. και τις Αρχές Ασφάλειας συνολικά, χρειάζεται τη στήριξη, όχι μόνο του ελληνικού Κράτους την οποία την έχουν στον απόλυτο βαθμό αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών κρατών ξεχωριστά”, δήλωσε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος από την Αλεξανδρούπολη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην Αλεξανδρούπολη συναντήθηκε με 27 πρέσβεις χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδεδεμένων με τη Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, καθώς και της Βρετανίας και της Ελβετίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη περιέγραψε στους πρέσβεις την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και επισήμανε ότι στη διάρκεια του 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 παρανόμων μεταναστών ενώ συνελήφθησαν περί τους 1.500 διακινητές. Σημείωσε ότι καθημερινά περίπου 300-400 παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι και αποτρέπονται από τις ελληνικές αρχές φύλαξης των συνόρων, επισημαίνοντας ότι η απειλή είναι ενεργή.

Επίσης ο υπουργός μίλησε για οργανωμένο κύκλωμα που υποστηρίζει και συγκροτεί  δουλεμπορικά κυκλώματα, τα οποία  εργάζονται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση καθώς στρέφονται ευθέως κατά των ευρωπαϊκών θεσμών υπογραμμίζοντας: “Στόχος τους φαίνεται να είναι η ανατροπή της ισορροπίας και της κοινωνικής συνοχής. Στόχος τους είναι η υπονόμευση θεσμών και αξιών”.