27,7 εκ€ οι δωρεές την περίοδο 2017-2021στην “Κιβωτό του Κόσμου”-Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού» με ταυτόχρονη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους ισολογισμούς και τα στοιχεία για τις δωρεές εκατομμυρίων και τα έσοδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ελέγχου της Αρχής, προκύπτει ότι την περίοδο 2017-2021 οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ η ΜΚΟ είχε λάβει και κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τα πρώτα ευρήματα έδειξαν ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν εμφανίζεται πουθενά ως εταίρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) που διαχειρίζεται την Κιβωτό. Το 50% κατέχει η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή και το υπόλοιπο 50%, η 86χρονης μητέρα του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Καταγγελίες δίχως τέλος

Eθελόντρια παιδαγωγός στο παράρτημα της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, αποκάλυψε κακοποιητικές συμπεριφορές ακόμη και σε βρέφη, που ήταν σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ. από το 2015, καθώς η ίδια είχε προβεί σε εκτενή αναφορά για τη χρήση βίας από άτομα της δομής με επιστολή της προς τις αστυνομικές αρχές.

Όπως υποστηρίζει, είχε επικοινωνήσει και με τον πατέρα Αντώνιο  ενημερώνοντας τον για την κακοποίηση των παιδιών. «Του είπα εδώ υπάρχουν κακές συμπεριφορές, υπάρχουν παιδαγωγοί που χτυπάνε παιδιά, πρέπει κάτι να κάνετε. Αντί να θεωρήσει εκείνους υπεύθυνους θεώρησε εμένα. Άρχισε να μου φωνάζει εμένα, ότι λέω ψέματα και ότι δεν είμαι καλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

πηγήcnn.gr