Απονομή των βραβείων της ΑΜΚΕ Κύκλωψ

Σε μία εξαιρετική όπως κάθε χρόνο εκδήλωση η ΑΜΚΕ Κύκλωψ απένεμε το Βραβείο ΚΥΚΛΩΨ ως τιμητική και χρηματική διάκριση σε ανθρώπους που έχουν αναδείξει με τη δράση και το έργο τους τη Δράμα.
Κάθε χρόνο απονέμονται:
α) Τρία φωτογραφικά βραβεία, στους νικητές του Ετήσιου Φωτογραφικού Διαγωνισμού. Στο 1ο βραβείο αντιστοιχεί το ποσό των 3.000€, στο 2ο το ποσό των 2.000€ και στο 3ο βραβείο το ποσό των 1.000€.
β) Το Βραβείο Καινοτόμου Αγρότη – Κτηνοτρόφου του νομού Δράμας, με το ποσό των 4.000€.
γ) Το Βραβείο Διακεκριμένου Επιστήμονα, με καταγωγή από τον νομό Δράμας, με το ποσό των 4.000€.

Το θέμα της φωτογραφίας ήταν Φως και Σκιά
Το πρώτο βραβείο έλαβε ο Σταύρος Μακρίδης από την Κατερίνη
Το δεύτερο βραβείο  η Δραμινή Θένια Ξενίδου και το τρίτο βραβείο ο Δημήτρης Λεβέντης από την Εύβοια.

Το βραβείο για τον Διακεκριμένου Επιστήμονα, έλαβε ο Δραμινής καταγωγής καθηγητής Πανεπιστημίου Νάσος Βαγενάς,ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ποίησης της «γενιάς του ’70»

Τέλος ο Δημήτρης Μόνιος, έλαβε ο Βραβείο Καινοτόμου Αγρότη – Κτηνοτρόφου. Ο κ. Μόνιος,διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στο Περιθώρι όπου εκτρέφει 3 αυτόχθονες φυλές ζώων. Πρόκειται για τον νεροβούβαλο, την βραχυκέρατη αγελάδα και τον μαύρο χοίρο
Πλήθος Δραμινών παρέστη στην εκδήλωση που έγινε στον αύλιο χώρο του “Μαρμάρινου Σπιτιού” το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσηςη οποία θα λειτουργεί έως τον Φεβρουαάριο από Πέμπτη έως και Κυριακή.