23 μετανάστες πέρασαν παράνομα ον Έβρο-Τ. Θεοδωρικάκος: “Παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς στην Ελλάδα”

Αν και  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, περιγράφοντας την πίεση που δέχεται καθημερινά η χώρα στα σύνορα από παράνομους μετανάστες, επανέλαβε πως «παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς στην Ελλάδα», τα στοιχεία που δίνει σε καθημερινή βάση η ΑΔ της περιφέρειας είναι διαφορετικά.

Συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, τρείς αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, 23 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση,  το πρωί της 24ης Ιοουνίου  στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 11 μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,  σε Επαρχιακή οδό Δικέλων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 3 μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση σε Επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 5 μετανάστες.

Τέλος χθες το απόγευμα  στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθησαν από τα αρμ΄δια όργανα ασφαλείας 4 παράνομοι μετανάστες.