2 Δραμινές στους 100 καλύτερους χρήστες του Microsoft Office

Στους 100 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα  -σύμφωνα με  την ACTA – στο Microsoft Office αναδείχθηκαν – προκρίθηκαν δύο μαθήτριες από τον Νομό Δράμας.

Η Αναστασία Κεσίδου και η Αναστασία Χατζηνικολάουπορεία “συνεχίζουνα” τον δρόμο που χάραξε ο Αλέξανδρος Λεκάκης, ο οποίος το 2023, κατέκτησε  το χάλκινο μετάλλιο στο PowerPoint

Οι μαθήτριες Αναστασία Κεσίδου από το Κάτω Νευροκόπι και η Αναστασία Χατζηνικολάου από τον Καλό Αγρό, προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο τελικό Microsoft Office Specialist. Οι δύο μαθήτριες διεκδικούν τα δύο από τα τρία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist που θα γίνει αυτό το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών  Αμερικής.

Η φετινή προκριματική φάση είχε εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Τα όρια πρόκρισης ήταν υψηλοτέρα από πότε στα 22 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

Η Αναστασία Κεσίδου, μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου από το Γυμνάσιο Κάτω Νευροκοπίου,  προκρίθηκε στον τελικό του PowerPoint με βαθμολογία 1000 και πολύ χαμηλό χρόνο πρόκρισης. Την Κεσίδου προετοίμασε εξ αποστάσεως ο προπονητής Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist Παναγιώτης Ασλανίδης.

Η Αναστασία Χατζηνικολάου, μαθήτρια Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Δράμας, προκρίθηκε στον τελικό του Word με βαθμολογία 1000 και χρόνο πρόκρισης μικρότερο από 35 λεπτά.  Την Χατζηνικολάου προετοίμασε εξ αποστάσεως η περσινή αργυρή πρωταθλήτρια του Word Γεωργία Μαρουσιάδου.

Και τις δύο μαθήτριες,  εντόπισε το εκπαιδευτικό εγχείρημα ανεύρεσης ταλέντων «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥin” της ExpertIN το 2023.  Οι μαθήτριες ήταν υπότροφοι σε όλη την διάρκεια  της προετοιμασίας τους.