150 οικογένειες εργαζομένων στα “Μάρμαρα Λαζαρίδη” και η τοπική κοινωνία αγωνιούν για την τύχη της επιχείρησης

ergazomenoi-lazaridi-2

Αγωνία σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Δράμας για 150 και πλέον δραμινές οικογένειες εργαζομένων της εταιρείας  Μάρμαρα Λαζαρίδη.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται δίπλα στην ιδιοκτησία της επιχείρησης η οποία με ένδικα μέσα ζητά χρόνο προκειμένου να ανταπεξέλθει σε δανειακές υποχρεώσεις της και να κρατηθεί σε υγιή λειτουργία η εταιρεία.

Πίο συγκεκριμένα η ιδιοκτησία της επιχείρησης πριν από περίπου δύο χρόνια είχε δανειστεί χρηματικό ποσό  από γνωστή ελληνική τράπεζα  προκειμένου  να διευκολυνθεί ώστε  αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Dramini.gr η αποπληρωμή του δανείου, δεν στάθηκε εφικτό και λόγω των συνθηκών να γίνει ομαλά και στους χρόνους που προέβλεπε η δανειακή σύμβαση.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από διαβουλεύσεις, η τράπεζα να ζητήσει να μπει διαχειριστής και πολύ πιθανόν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ορκωτός λογιστής στην επιχείρηση.

Η απόφαση αυτή της τράπεζας βρίσκει αντίθετη την διοίκηση που  ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να περάσει η εταιρεία σε χέρια νέου επενδυτή με στόχο να αποπληρωθούν τα δάνεια από την αγορά του συνόλου ή μέρους της επιχείρησης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αυτός ο επενδυτής έχει ήδη βρεθεί.

Η εταιρεία προσέφυγε σήμερα στην δικαιοσύνη προκειμένου  να εξασφαλίσει αφενός μεν πίστωση χρόνου αφετέρου δε να αποτρέψει την εγκατάσταση νέου διαχειριστή όπως  προτείνει η τράπεζα που χορήγησε το δάνειο, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε λάθος δρόμο την επιχείρηση.

Η προσπάθεια της εταιρείας να κρατηθεί ζωντανή και υγιής υποστηρίζεται από το σύνολο των 150 και πλέον εργαζομένων της,  που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Δράμας όπου με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την σύμπλευση τους με την προσπάθεια της διοίκησης του εργοστασίου.

ergazomenoi-lazaridi

Τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στα Μάρμαρα Λαζαρίδη εκτιμούν ότι η προσπάθεια της ιδιοκτησίας του εργοστασίου κινείται στην σωστή κατεύθυνση και η αγορά του από τον νέο επενδυτή θα βγάλει την επιχείρηση από την δυσχερή θέση στην οποία περιήλθε σε επίπεδο εξόφλησης των δανειακών της υποχρεώσεων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η λειτουργία του εργοστασίου συνεχίζεται κανονικά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτό, πληρώθηκαν μέχρι σήμερα  στο ακέραιο τις αμοιβές που δικαιούνται  από την εργοδοσία της επιχείρησης.

Παρόλα αυτά  τόσο από την πλευρά των εργαζομένων όσο και από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας που έχει γνώση του προβλήματος εκφράζονται φόβοι για το μέλλον της εταιρείας.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η ενδεχόμενη εγκατάσταση διαχειριστή από την τράπεζα θα οδηγήσει σε περικοπές και σε απώλεια μέρους ή του συνόλου των θέσεων εργασίας στην δραμινή εταιρεία.

Αυτό άλλωστε κατέστη σαφές  και από τις δηλώσεις, τόσο του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στα Μάρμαρα Λαζαρίδη κυρίου Χρήστου Ράλλη όσο και του προέδρου  του Εργατικού Κέντρου  Δράμας κυρίου Γιώργου Σαβρίδη  οι οποίοι  μίλησαν στην Dramini.gr ευρισκόμενοι έξω από την δικαστική αίθουσα.

rallis-savridis

Η απόφαση του δικαστηρίου για την προσφυγή της ιδιοκτησίας της εταιρείας που εκδικάζεται σήμερα θα γίνει γνωστή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θεωρείται τόσο από την διοίκηση της εταιρείας όσο και από τους περίπου 150 εργαζόμενους σε αυτήν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Με δεδομένη μάλιστα την ανεργία που επικρατεί στο νομό Δράμας και την εφιαλτική οικονομική κατάσταση το ενδεχόμενο κλείσιμο του εργοστασίου και η  απώλεια 150 και πλέον θέσεων εργασίας, σε μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, θα σήμαινε βαρύ οικονομικό πλήγμα όχι μόνο για τις 150 οικογένειες των εργαζομένων αλλά και για ολόκληρο τον νομό Δράμας.

dramini.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive