14 λόγοι να μην λείψει κανείς Δραμινός από το συλλαλητήριο των γιατρών

Ζήτημα ζωής και θανάτου είναι πλέον το ζήτημα του Νοσοκομείου Δράμας, αφού οι 300!!! προγραμματισμένες εγχειρήσεις ανεστάλησαν επ’ αόριστον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία  ακόμη και για την ζωή των ασθενών.

Σήμερα οι Νοσοκομειακοί γιατροί διαδηλώνουν την ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων και χρειάζονται την συμπαράσταση όλων των Δραμινών. Στο κάτω-κάτω το θέμα αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της περιοχής και δευτερευόντως τους γιατρούς.

Οι 14 λόγοι που επιβάλλουν την παρουσία όλων στην πλατεία Ελευθερίας στις 7μμ.

 1. ANAIΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : μετά την αποχώρηση ενός αναισθησιολόγου προς το νοσοκομείο Σερρών, από τον Ιούλιο το ΓΝΔράμας λειτουργεί με 2 αναισθησιολόγους, κάνοντας από 15 εφημερίες έκαστος. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή και η μη επίλυση της οδήγησε εχθές ( 6/9/21) τη διεθύντρια του αναισθησιολογικού να υποβάλλει την παραίτηση της. Έτσι από σήμερα στο ΓΝΔράμας απομένει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ αναισθησιολόγος.
 2. ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : 4 συνολικά παθολόγοι, από τους οποίους ο ένας δεν μπορεί να προσφέρει πλήρως τις υπηρεσίες του λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας , καλύπτουν την λειτουργία μιας κλινικής με 52 κλίνες και επιπλέον διαχειρίζονται τα περιστατικά Covid19 και τη λειτουργία της κλινικής για τα ύποπτα Covid19 , με την βοήθεια μίας και μοναδικής επικουρικής πνευμονολόγου.
 3. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια με 4 χειρουργούς. Μετά την αποχώρηση ενός με το μέτρο της αναστολής εργασίας , απέμειναν 3 μόνιμοι χειρουργοί.
 4. ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : λειτουργούσε για χρόνια με 2 ειδικούς ουρολόγους. Μετά την παραίτηση του ενός προς τον ιδιωτικό τομέα, απέμεινε ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ουρολόγος.
 5. ΜΕΘ : λειτουργεί για non-Covid19 περιστατικά και δέχεται ασθενείς από όλη τη Β.Ελλάδα , με 7 κρεβάτια σε λειτουργία. Στελεχώνεται με 4 γιατρούς , από τους οποίους ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.
 6. ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ : αναμένεται η συνταξιοδότηση του διευθυντή της τους επόμενους μήνες , οπότε και θα απομείνει ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ γιατρό.
 7. ΩΡΛ : λειτουργεί με έναν μόνιμο γιατρό , ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί τους επόμενους μήνες . Οι 2 επικουρικοί γιατροί , που θα απομείνουν μετά την αποχώρηση του τρίτου τον επόμενο μήνα , θα αναγκαστούν να στηρίξουν τη λειτουργία της κλινικής χωρίς την παρουσία μόνιμου γιατρού.
 8. ΜΤΝ : εξυπηρετεί 70 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς σε μόνιμη βάση , με καθημερινή εφημέρευση και στηρίζει τη λειτουργία της ιδιωτικής ΜΧΑ για τα επείγοντα περιστατικά της , με 3 Νεφρολόγους , οι οποίοι κάνουν μηνιαίως 10-11 εφημερίες.
 9. ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ : έχοντας επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας , και λόγω Covid19, λειτουργεί με 2 μόνιμους και 2 επικουρικούς ακτινολόγους, ενώ αδυνατεί να λειτουργήσει τον μαστογράφο και το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας , λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού τεχνολόγων χειριστών.
 10. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ : λειτουργεί με 4 ειδικούς και 3 ειδικευόμενους , οι οποίοι δεν καλύπτουν όλο το πρόγραμμα εφημέρευσης με αποτέλεσμα οι ειδικοί να καλύπτουν σε διπλή εφημέρευση τον μήνα.
 11. ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ : αν και επαρκώς στελεχωμένη με ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν εδώ και χρόνια εξειδικευμένα χειρουργεία , πέρα από τα κατάγματα, λόγω της χρόνιας έλλειψης των αναισθησιολόγων
 12. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ : λειτουργεί με 3 μόνιμους γυναικολόγους και μία επικουρική
 13. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ : στελεχώνεται από 5 μόνιμους καρδιολόγους , από τους οποίους ο ένας απουσιάζει με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και από 2 επικουρικούς
 14. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ : στελεχώνεται από 5 μόνιμους και από 2 επικουρικούς μικροβιολόγους.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί θα συγκεντρωθούν στις 6μμ στην πύλη του Νοσοκομείου  απ’  όπου θα ξεκινήσουν πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας.

Ίσως η φωνή όλων των Δραμινών ακουστεί εκεί που πρέπει. Ίσως  είναι η τελευταία ευκαιρία να σταματήσουμε τον δραματική κατάσταση που επικρατεί και να επαναφέρουμε το Νοσοκομείο στην θέση που κατείχε για πολλές δεκαετίες.