1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν χθες από τον Έβρο

Την ώρα που ο υπ. Προστασίας του Πολίτη δήλωνε από τον Έβρο ότι τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα 22 παράνομοι μετανάστες είχαν ήδη εισέλθει και έπεφταν στα χέρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Δελτίο συνελήφθησαν χθες (21-9-2022) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Καβάλας, τέσσερις (4) διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, 22 παράνομους  μετανάστες.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ είπε: Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εργαλειοοποίησης των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας” αποκαλύπτοντας επίσης ότι “μόνο χθες 1500 παράτυπους μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα μας. Διαπίστωσαν όμως, την ισχυρότατη παρουσία μέτρων αποτροπής από την Ελληνική Αστυνομία”. …¨Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση υλοποιώντας το επιχειρησιακό Σχέδιο “Ακρίτας”, σε πλήρη συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ασφαλώς με τους Ακρίτες, με τους Εβρίτες πολίτες. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης των μεταναστών από τους Τούρκους” .