Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και στο Δημοτικό Στάδιο – Προτεραιότητα η νεολαία και ο αθλητισμός

???????????????????????????????Σε μια εποχή που πολλά δημοτικά κολυμβητήρια της χώρας παραμένουν κλειστά λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ο δήμος Δράμας και η σημερινή δημοτική αρχή, με σωστή διαχείριση, κατάφερε –όχι μόνο να κρατήσει ανοιχτό το δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας, αλλά και να επενδύσει περισσότερες από 200.000€ σ’ αυτό, προκειμένου να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του.
Η μεγαλύτερη επιτυχία προς την κατεύθυνση αυτή, ήταν η σύνδεση του κολυμβητηρίου με το φυσικό αέριο τον προηγούμενο χρόνο. Έτσι, μειώθηκε η κατανάλωση ενέργειας κατά 40%.
Επίσης ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια, τοποθετήθηκαν νέα θερμαντικά σώματα, αλλά και πυροσβεστικές φωλιές, προκειμένου να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας του χώρου. Ακόμη, έγινε ειδική μέριμνα ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία από τους τοίχους της πισίνας.
Και στο κοινωνικό κομμάτι όμως, η συμβολή του δήμου είναι καθοριστική. Σε συνεργασία με τον κολυμβητικό όμιλο Δράμας, εφαρμόζονται προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης στα σχολεία της πόλης. Μάλιστα ο δήμος της Δράμας απευθύνει έκκληση σε όλους τους γονείς, να στέλνουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο, προκειμένου να μάθουν να κολυμπάνε σωστά.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας, επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», Κυριάκος Χαρακίδης, παρακολούθησε την προπόνηση των τμημάτων, συνομίλησε με γονείς, αλλά και τα μέλη του κολυμβητικού ομίλου. Στη συνέχεια, ο σημερινός και αυριανός δήμαρχος Δράμας επισκέφτηκε το Δημοτικό Στάδιο (πρώην Εθνικό), όπου επιθεώρησε την ανακατασκευασμένη κλειστή αίθουσα γυμναστικής, καθώς και τους επίσης ανακατασκευασμένους χώρους αποδυτηρίων και υγιεινής.
Αμέσως μετά, ενημέρωσε τους υπευθύνους για το πρόγραμμα της παράταξης, που αφορά στην επόμενη θητεία της δημοτικής αρχής. Πολύ σύντομα λοιπόν, θα ικανοποιηθεί ένα χρόνιο πρόβλημα του εθνικού σταδίου, αφού έχει ήδη δρομολογηθεί η κατεδάφιση των κερκίδων και η εκ νέου κατασκευή καινούργιων. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του σταδίου, με το έργο αυτό, η πόλη μας θα μπορέσει να διεκδικήσει πολλές πανελλήνιες και βαλκανικές διοργανώσεις αγώνων.
Επίσης, στο χώρο κάτω από τις νέες κερκίδες, θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος προπόνησης, ώστε οι αθλητές της Δράμας -ομαδικών ή ατομικών αθλημάτων- να μπορούν να προπονούνται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Γραφείο Τύπου