Φ.Δ.Ο.Ρ. : Διημερίδα με θέμα «Τοπία Μακεδονίας – Θράκης: Εθνικά Πάρκα και Υγρότοποι»

arhikitopio_go25Την Τρίτη και Τετάρτη 17 και 18 Μάϊου 2016 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική διημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Τοπία Μακεδονίας – Θράκης: Εθνικά Πάρκα και Υγρότοποι». Τη διημερίδα διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή το φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», με τη συνδρομή των φορέων διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Οροσειράς Ροδόπης, Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.

Σκοπός της διημερίδας είναι να τονίσει την αλληλεπίδραση ανθρώπου – φύσης στη Μακεδονία και τη Θράκη, να δοθεί η ευκαιρία για ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στους εκπροσώπους των φορέων και των προσκεκλημένων καθηγητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και ερευνητών του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας. Θέμα της διημερίδας είναι η διαχείριση, προστασία και διαφύλαξη αλλά και η αισθητική και περιβαλλοντική αξία αυτών των Εθνικών Πάρκων.

foreas diax or rodopΠαράλληλα θα πραγματοποιηθούν προβολές ντοκιμαντέρ που αφορούν στις περιοχές που διαχειρίζεται ο κάθε φορέας ώστε να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης τους τόπους αυτούς.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης την Τρίτη 17 Μαΐου 2016. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης: Αδάμαστη Φύση».

Για περισσότερες πληροφορίες
Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, τηλ. 25240-21030

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive