Μεταναστεύουν οι Δραμινοί οικοδόμοι… (Bίντεο***)

OikodomoiΑλβανοί, Βούλγαροι καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας του ’90 αλλά και την περασμένη δεκαετία, περνούσαν τα Ελληνικά σύνορα προκειμένου να βρουν δουλειά στην χώρα μας προτιμώντας τα μεροκάματα τα οποία ήταν υψηλότερα από την πατρίδα τους. Σήμερα, όμως τα πράγματα άλλαξαν και ήρθε η σειρά των Ελλήνων… ιδιαίτερα στο κλάδο της οικοδομής.
Οι περισσότεροι νέοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, κυρίως οικοδόμοι και τεχνίτες που προκειμένου να κάθονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα στις οικογένειές τους, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση της μετανάστευσης, για ένα μεροκάματο.
Η οικονομική κρίση που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την χώρα,έπληξε ιδιαιτέρως σκληρά τους οικοδόμους και μία σειρά δεκάδων άλλων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.
Χιλιάδες επαγγελματίες αδρανοποιήθηκαν λόγω της έλλειψης ανοικοδόμησης.
savridis giorgos proedros eyk

Στην Δράμα, η κατάσταση είναι τραγική και αυτό ώθησε πολλούς οικοδόμους στο να αλλάξουν επάγγελμα ή να μεταναστεύσουν σε γειτονικές χώρες (Βουλγαρία) και σε ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
Σύμφωνα με στοιχεία από το εργατικό κέντρο η Δράμα αριθμού σήμερα αριθμεί λιγότερους από 300 οικοδόμους (πριν μερικά χρόνια ο αριθμός τους ξεπερνούσε τους 1500)και η ανεργία στον κλάδο αγγίζει το 90%.

Μιλώντας στην dramini.gr, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, Γιώργος Σαβρίδης είπε ότι η Δράμα ήταν η πρώτη που ένιωσε την κρίση και μάλλον θα είναι η τελευταία που θα συνέλθει, όταν αυτή τελειώσει.

dramini.gr dramini web tv

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive