Η Κοινωνική Συμμαχία προτάσσει το ήθος, την εμπειρία και την διαφάνεια και ζητά εκ νέου τη λαϊκή εντολή

DSCN3967Σφράγισαν τη ΝΙΚΗ η παρουσία
και η ομιλία του ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

500 έργα ενταγμένα, 1000 συνολικά, σε 3,5 χρόνια
αναβαθμίζουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Με τη στόφα του πολιτικού και αυτοδιοικητικού ηγέτη και την αναγνώριση των συμπολιτών για το έργο και τους κοινωνικούς αγώνες στα 20 χρόνια της αδιάλειπτης θεσμικής του παρουσίας, ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας και Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, σφράγισε με την ομιλία του, το βράδυ της Πέμπτης, στην κεντρική εκδήλωση στην Κομοτηνή, τη νικηφόρα πορεία της παράταξης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από το Νευροκόπι ως το Τρίγωνο του Έβρου.
Ο Άρης Γιαννακίδης, ο Άρης όπως τον αποκαλούν πλέον οι πολίτες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, δεν απαρίθμησε απλά τα 500 έργα που ενέταξε στο ΕΣΠΑ η διοίκηση της Περιφέρειας, συνολικά 1000 έργα με τα παράπλευρα, έδωσε το αναπτυξιακό στίγμα της περιοχής σε σχέση με τα γεωπολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά της χαρακτηριστικά και προσδιόρισε επακριβώς τον σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται και ο οποίος, όπως τόνισε, θα γίνει αποδεκτός από την κυβέρνηση, καθώς αφορά σε μια Περιφέρεια πρότυπο, όπως άλλωστε χαρακτήρισε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, όταν έγινε κοινωνός του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ΑΜ-Θ.
Ο Περιφερειάρχης μίλησε από καρδιάς και απευθυνόμενος στους συμπολίτες του Μακεδόνες και Θρακιώτες, τόνισε την συνεχή παρουσία του όπου υπήρχε ανάγκη, σε κάθε σημείο της Περιφέρειας, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών αγροτών, εργαζόμενων, επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Διακοπτόμενος συχνά από το χειροκρότημα των φίλων της Κοινωνικής Συμμαχίας που προσήλθαν μαζικά στο χώρο της εκδήλωσης, ο Άρης Γιαννακίδης ζήτησε εκ νέου την εντολή των συμπολιτών του για τη νέα θητεία, προτάσσοντας το ήθος των στελεχών της παράταξης, την εμπειρία και αποτελεσματικότητα και την διαφάνεια στην διοίκησης της Περιφέρειες, τις αξίες που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τον ίδιο, καθώς και την Κοινωνική Συμμαχία, την πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη.
Μια στήριξη, την οποία από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, δίνουν απλόχερα, ολοένα και πιο έντονα οι πολίτες της Περιφέρειας στην παράταξη, τα στελέχη της και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη τους. Στήριξη που έρχεται και από τις ομόθυμες δηλώσεις των θεσμικών αντιπροσωπεύσεων των τοπικών κοινωνιών.
Την στήριξη των συμπολιτών τους και την πίστη για τη νέα νίκη, μετέφεραν στους φίλους της Κοινωνικής Συμμαχίας, οι υπ.Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στην πανηγυρική κορύφωση της εκδήλωσης, πλαισιώνοντας τον Περιφερειάρχη τους Άρη Γιαννακίδη και δίνοντας όλοι μαζί, τη δέσμευση για μια συνεχή προσπάθεια στη νέα θητεία
– Για να είναι η Περιφέρεια μας πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις
– Για να είμαστε πρωτοπόροι στην οικονομική ανάκαμψη
– Για να δώσουμε στη Περιφέρεια μας το ρόλο που της αξίζει να έχει
Για να είναι οι ίδιοι οι πολίτες στη διοίκηση της Περιφέρειας

Ο Βασίλης Βασιλικός στηρίζει τον Άρη Γιαννακίδη

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Άρης Γιαννακίδης ανέγνωσε επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας από τον Καβαλιώτη και Θάσιο συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, η οποία παρατίθεται παρακάτω.

Συμπολίτες μου της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης
Ο Άρης Γιαννακίδης είναι άνθρωπος της δράσης. Έχει όραμα για την Περιφέρεια και βαθιά γνώση, εμπειρική, των προβλημάτων που της ταλανίζουν. Στηρίζω την υποψηφιότητά του ως Καβαλιώτης και Θάσιος πρωταρχικά, ως συγγραφέας που εξετίμησα την φιλαναγνωσία του και τέλος ως υποψήφιος κι εγώ στο Δήμο της Αθήνας με το Γιώργο Καμίνη και τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη».Με τον Άρη γεννιέται το «Δικαίωμα στην Περιφέρεια». Γιατί προέρχεται κι ο ίδιος από την κοινωνία των πολιτών και όχι από την «κοινωνία των πολιτικών».
Βασίλης Βασιλικός

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού