Εργαζόμενους 2 ταχυτήτων επιχειρεί η Centrofaro στην Β.Φ.Λ .Καβάλας

3Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η σύσκεψη των 70 απολυμένων της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο με αντικείμενο την ενημέρωση των εργαζομένων – απολυμένων και την περαιτέρω κινητοποίησή τους.
Κατά την σύσκεψη έγινε γνωστό ότι η εταιρία με τις νέες συμβάσεις επιχειρεί τη δημιουργία εργαζομένων 2 ταχυτήτων με τους παλαιότερους να αποδέχονται μείωση του μισθού τους κατά 25% και τους νεότερους εργαζόμενους κατά 50%.
Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα των θέσεων που καλύπτουν στο εργοστάσιο, καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, ότι με απαίτηση της εταιρίας και κατά παράβαση του νόμου καλύπτουν θέσεις που απαιτούν μόνιμο προσωπικό και παρέχουν μεγαλύτερες απολαβές.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται με δήλωσή του το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και το Σωματείο των Μονίμων Εργαζομένων της Βιομηχανίας.
Σημειώνεται ότι οι 70 εργαζόμενοι της Β.Φ.Λ. Καβάλας που απασχολούνται εργολαβικά μέσω της Κυπριακής εταιρίας Centrofaro βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς η σύμβαση τους με την εταιρία έληξε στις 31 Ιανουαρίου και οι ίδιοι ή θα πρέπει να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις  ή να απολυθούν από την δουλειά τους αφού αυτή τη στιγμή δεν θεωρούνται εργαζόμενοι.

dramini.gr