Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη στο Μοναστηράκι «Στο επίκεντρο οι κοινότητες και οι οικισμοί»

Την περιοδεία του σε κοινότητες και οικισμούς του δήμου Δράμας, συνεχίζει ο σημερινός και αυριανός δήμαρχος, Κυριάκος Χαρακίδης. Το βράδυ του Σαββάτου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», επισκέφτηκε το Μοναστηράκι.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Κυριάκος Χαρακίδης, μίλησε για το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής στην περιοχή. Αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα οδοποιίας που έγιναν τόσο στο Μοναστηράκι, όσο και στο Βαθύλακκο, αλλά και στις παρεμβάσεις που έγιναν στο γήπεδο, όπως η βελτίωση της περίφραξης και η αλλαγή των κουφωμάτων, ενώ ηλεκτροφωτίστηκε το βοηθητικό γήπεδο Μοναστηρακίου. Το «Σπίτι των Αράπηδων» απέκτησε νέα στέγη, έγιναν τισμεντοστρώσεις στο χώρο της εκκλησίας και κόπηκαν όλα τα επικίνδυνα δένδρα από το προαύλιο του δημοτικού σχολείου και τα νεκροταφεία, ενώ στη θέση τους φυτεύτηκαν νέα. Ένα ακόμη σημαντικό έργο της παράταξης, είναι η δημιουργία παιδικής χαράς. Επίσης καθαρίστηκαν όλα τα φρεάτια και έγινε αλλαγή του μοτέρ στην κεντρική γεώτρηση.
Ο κ. Χαρακίδης δεσμεύτηκε ότι στα άμεσα σχέδια της παράταξης «Πόλη + Ζωή», είναι η εκπόνηση μελέτης τροποποίησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης, η αξιοποίηση των ιστορικών χώρων του χωριού (πλατεία Ευζώνων – Βρύσες Κρουτσεσμε), η συνέχιση των έργων οδοποιίας, οι εργασίες βελτίωσης του γηπέδου, αλλά και η επέκταση του δικτύου φωτισμού.

Γραφείο Τύπου