ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ-ΘΑΣΟΥ

Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου –

Αλλαγές σε εισιτήρια

Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν είσοδο ελεύθερη. Ελεύθερη είσοδο θα έχουν οι επερχόμενες εκδηλώσεις: Αναγνώσεις κειμένων του Α. Παπαδιαμάντη (σε ναούς, προαύλια εκκλησιών και ταβέρνες).

Η παράσταση από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου «Οι ελαφροΐσκιωτοι» έχει γενική είσοδο 10 € κι όχι 20 € και 15 € που εκ παραδρομής έχει αναγραφεί στο πρόγραμμα. 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί τη μείωση του εισιτηρίου από 20 € και 15 € σε 15 € και 10 €.

Πολλά θεατρικά και μουσικά σχήματα, λαμβάνοντας υπόψη τους την οικονομική συγκυρία, αναδιαμορφώνουν τις τιμές των εισιτηρίων τους  οπότε καλό είναι οι θεατές να ενημερώνονται από το ταμείο του Φεστιβάλ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (2)

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2010 από τις 07.00 το πρωί έως και τις 15.00 το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της οδού Σαπφούς και ειδικότερα στη διασταύρωση των οδών Αμισού και Σαπφούς λόγω της εκτέλεσης απαραίτητων εργασιών από τη ΔΕΗ. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεσαι από άλλες παράπλευσες οδούς με κατάλληλη σήμανση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (3)

Τα δυο Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καβάλας κατά το μήνα Αύγουστο θα λειτουργούν ως εξής:

ΚΕΠ – 143 (Άγιο Νικόλαο) από 01 έως 15 Αυγούστου καθημερινά από τις 08.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Τα απογεύματα παραμένει κλειστό.

ΚΕΠ – 164 (ισόγειο κτιρίου Διοικητηρίου) από 16 έως 31 Αυγούστου καθημερινά από τις 08.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Τα απογεύματα παραμένει κλειστό.

 ………………………………………………………………………………………………..

Δήμητρα Γαλάνη – Vassilikos 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ-ΘΑΣΟΥ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 – Κάστρο Καβάλας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 – Αρχαίο Θέατρο Θάσου

 

 

 

Όταν ξεκίνησε τη μεγάλη της καριέρα πριν από 40 και πλέον χρόνια, η Δήμητρα Γαλάνη ήταν μία φωνή που «φλέρταρε» έντονα με τη Δύση. Και δεν ήταν απλή υπόθεση αυτό στα χρόνια του ’70, σε αντίθεση με το σήμερα που είναι πια το κυρίαρχο ρεύμα…

Όταν ξεκίνησε την ξεχωριστή του πορεία στο τραγούδι με τους Raining Pleasure, πριν από 20 και πλέον χρόνια, ο Vassilikos έγραφε και τραγουδούσε στα αγγλικά. Και δεν ήταν της μόδας, όπως, σήμερα να είσαι Έλληνας και να τραγουδάς αγγλόφωνα τραγούδια…

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos υπήρξαν –ο καθένας με το δικό του τρόπο και για τη δική του εποχή- indie pop πριν μάθουμε καν indie pop τι σημαίνει.

Τώρα, οι δυο τους συναντιούνται στη σκηνή και αυτό δεν αποτελεί  συνάντηση δύο κόσμων ούτε δύο διαφορετικών γενεών. Είναι η συνύπαρξη δύο ανθρώπων που μοιράζονται κοινή αισθητική γύρω από τη μουσική και κοινή αντίληψη για τη θέση τους σε αυτή.

Και οι δύο έχουν αναγάγει σε τέχνη την έννοια της διασκευής, στις τελευταίες τους δουλειές Πίξελ (η Δήμητρα) και Vintage (ο Vassilikos). Εκείνη ξαναέχτισε τα τραγούδια του ρεπερτορίου της με νέα υλικά. Εκείνος έδωσε σε μεγάλα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου το δικό του άγγιγμα. Τώρα αγγίζει ο ένας τον άλλον, αναδομεί ο ένας το ρεπερτόριο του άλλου. Η συνάντησή τους περιλαμβάνει ό,τι αληθινό – ελληνικό ή ξένο. Οι μουσικές συναντώνται έξω από τη γλώσσα, πέρα από την εποχή.

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos δεν περιορίζονται από τη μέχρι τώρα εικόνα τους ούτε από το παρελθόν τους. Δοκιμάζουν αυτό που έχουν προσωπική καλλιτεχνική ανάγκη. Η συνάντησή τους δεν βασίζεται στο σίγουρο και το δοκιμασμένο. Το απρόβλεπτο είναι αυτό που τους καλεί. Για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, δύο καλλιτέχνες που ήταν συγγενείς εξ’ αποστάσεως από πάντα.

Συντελεστές

 

Ενορχηστρώσεις – Γιώργος Ζαχαρίου, Βασιλικός

Γιώργος Ζαχαρίου – Επιμέλεια ορχήστρας, πιάνο, keyboards

 

Θίο Γκουτσίδης – Κιθάρες

Λάμπης Κουντουρόγιαννης – Κιθάρες

Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος – Πλήκτρα

Στέλιος Προβής – Μπάσο, Φωνητικά

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος – Drums, Κρουστά

Κώστας Βάμβουκας – Επιμέλεια ήχου

Βασίλης Πουφτής – Επιμέλεια φωτισμού

Παναγιώτης Ηλιόπουλος – Ηχοληψία

Νίκος Καραδοσίδης – Stage manager

 

Ώρα έναρξης συναυλιών: 21:30

Τιμή εισιτηρίου:20€

Φοιτητικό: 15€

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive