Βουλή: Τί προβλέπει η τροπολογία για τις μετεγγραφές των φοιτητών

foititesΚατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί την Τρίτη όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία οριστικοποιούνται τα θέματα των μετεγγραφών για φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο προσπαθεί να  εξειδικεύσει τις κατηγορίες προκειμένου να τεθούν όρια στη διαδικασία των μετεγγραφών και να μη συσσωρευτεί η πλειονότητα των φοιτητών στα μεγάλα Πανεπιστήμια. Για την ερχόμενη χρονιά πάντως ο κ. Λοβέρδος έχει ανακοινώσει ότι όλα θα συζητηθούν εκ νέου για το θέμα των μετεγγραφών.

Οι διατάξεις για τις μετεγγραφές  περιλαμβάνουν :

– εξειδικεύεται ανά κατηγορία η δυνατότητα μετεγγραφών (πολυτέκνων, αναπήρων, ορφανών, κ.λπ.) επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δικαιούνται μεταφορά σε αντίστοιχη σχολή που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονιών τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις μετακινούνται σε σχολή στον τόπο κατοικίας ή φοίτησης του αδελφού φοιτητή.

– δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε σχολή ή τμήμα του ίδιου ΑΕΙ ή σε τμήμα ΑΕΙ της ίδιας Περιφέρειας.

Με την ίδια τροπολογία καταργείται για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και του υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, η δυνατότητα μεταφοράς της θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ.

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

protothema.gr