Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Η υποτιθέμενη έναρξη του ΠΕΔΥ – Παράσταση αντεγκλήσεων και πλειοδοσίας

autodioikisi politon dramas logo1Η υποτιθέμενη έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ για τις 20 Μαρτίου 2014 αποδείχθηκε μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα του αμετροεπή υπουργού παιδείας Άδωνη Γεωργιάδη.
Η ανυπαρξία στοιχειώδους προγραμματισμού, συνέπειας και υπευθυνότητας από την πλευρά της συγκυβέρνησης οδηγεί την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε αργό θάνατο και την ολοκληρωτική παράδοσή της στα χέρια των ιδιωτών. Εάν αναλογιστούμε ότι 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον πρώην ΕΟΠΥΥ και δεν υπάρχει διάθεση από μεριάς τους να τις ανανεώσουν, τότε στην πόλη μας δεν θα υπάρχει δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και όλοι θα πρέπει να απευθύνονται στο νοσοκομείο με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.
Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις με την σιωπή ή την αδιαφορία τους στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές που στόχο έχουν την διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό, αγαθό το οποίο πρέπει να προσφέρεται δημόσια και δωρεάν σε όλους τους πολίτες του δήμου μας. Είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα για να πωλείται ή να αγοράζεται. Όλοι οι πολίτες του δήμου μας είναι εν δυνάμει χρήστες υγείας και όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε την δωρεάν και δημόσια υγεία προς όλους.
Εμείς σαν δημοτική παράταξη αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουμε μαζί τη μάχη αυτή. Γιατί στο τέλος-τέλος την υγεία δεν την πουλάς- την υγεία την υπερασπίζεσαι.
………………………………………………..
Παράσταση αντεγκλήσεων και πλειοδοσίας
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίναμε θεατές –για άλλη μία φορά δυστυχώς- μίας παράστασης αντεγκλήσεων ανάμεσα σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση και ταυτόχρονα πλειοδοσίας σε παροχές προς διάφορες κατευθύνσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ελάχιστοι προσπάθησαν να κρατήσουν μία διαφορετική στάση, όχι όμως σε όλα τα θέματα.
Έτσι είχαμε :
– Την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση, με εισηγητή τον ίδιο τον Δήμαρχο, για την μετονομασία της περιοχής Αμπελοκήπων σε περιοχή «αποστόλου Παύλου», με τα «ατράνταχτα» επιχειρήματα ότι βρισκόμαστε στην ευρύτερη περιοχή όπου βάπτισε ο απόστολος Παύλος την πρώτη χριστιανή στην Ευρώπη (την περιοχή των Κρηνίδων του νομού Καβάλας), ότι βρισκόμαστε κοντά στην αρχαία «Εγνατία οδό» όπου περπάτησε ο απόστολος Παύλος και επίσης ότι δεν έχει δοθεί στα όρια του δήμου μας σε άλλη περιοχή, ενορία ή ναό ονομασία προς τιμή του αποστόλου Παύλου (όπως φαίνεται αγνοούν τα Αμπελάκια).

– Την έντονη αντιπαράθεση (ευγενικός ο όρος) με αφορμή το θέμα των επιστροφών από την ΣΑΤΑ και την αναδιανομή τους στις κοινότητες, κάτι που με ευθύνη της δημοτικής αρχής θα μπορούσε να είχε λυθεί από τον προϋπολογισμό, σε γενικές γραμμές τουλάχιστον, χωρίς το θέμα να αποτελέσει πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης προεκλογικά.

– Για άλλη μία φορά (η αλήθεια είναι ότι το κάνει σε κάθε ευκαιρία ο Δήμαρχος) και με αφορμή το ευτελές ποσό που διαθέτει ο δήμος για επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων, το εξής «παράδοξο» : ενώ από την μία αναγνωρίζει το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο του Κώδικα, του Καλλικράτη κλπ συνεχίζει όμως από την άλλη να λειτουργεί ως να είναι η δημοτική αρχή αυτόματος πιλότος κι όχι υποκείμενο πολιτικής.

– Σαν επιστέγασμα ήρθε η απόφαση «για κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου ανάδειξης και αξιοποίησης του ρόλου του κέντρου της πόλης», όπου το μόνο συγκεκριμένο που αναφέρθηκε ήταν η πρόθεση για δημιουργία «ανοιχτού εμπορικού κέντρου».
Κι εμείς που νομίζαμε ότι η δημοτική αρχή είχε ήδη από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ολοκληρωμένο πρόγραμμα και για το κέντρο της πόλης; Μάλλον κάναμε λάθος.
Τι απέγινε άραγε το υπόγειο parking στην πλατεία;
Ενώ αυτοδιαφημιζόταν, η δημοτική αρχή, για το «πλήρως επεξεργασμένο πρόγραμμά της», τώρα ανακοινώνει -πάλι προεκλογικά- προκήρυξη μελέτης master plan (αμφιβόλου χρησιμότητας) για την μισή σχεδόν πόλη.

Από το Γραφείο Τύπου