Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δήμου Δράμας – Για τις λαϊκές αγορές

autodioikisi politonΤο σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο που φέρνει για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση αυτή τη φορά έχει σα στόχο τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές, συνεχίζοντας έτσι το καταστρεπτικό μνημονιακό της έργο που ισοπεδώνει όλο τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας και ιδιαίτερα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων.

Προχωρεί στην ψήφιση του χωρίς εκτενή διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να ρυθμιστούν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των πωλητών λαϊκών αγορών με αποτέλεσμα οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Η παράταξη μας στηρίζει το θεσμό των λαϊκών αγορών, τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες που συμμετέχουν σ’ αυτές.

Οι λαϊκές αγορές θα έπρεπε να στηριχτούν περαιτέρω όχι μόνο επειδή είναι ένας θεσμός με βαθιά παράδοση στην ελληνική κοινωνία αλλά κυρίως γιατί δια μέσου αυτού βιοπορίζονται παραγωγοί και μικροέμποροι ενώ ταυτόχρονα ο καταναλωτής απολαμβάνει φθηνά και καλής ποιότητας τρόφιμα.

Η παράταξη μας στηρίζει το θεσμό των λαϊκών αγορών, τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες που συμμετέχουν σ’ αυτές και θα αξιοποιήσει κάθε δημοκρατικό μέσo προκειμένου να εκφράσει την αντίρρηση της.