Σύλληψη 55χρονου για αρχαιοκαπηλία στην Δράμα

Αρχαία νομίσματα ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής εποχής, αρχαία αντικείμενα, αλλά και ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν στην κατοχή ενός 55χρονου άντρα από το Δασωτό Δράμας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας.
Μετά από συντονισμένη έρευνα και αξιολόγηση πληροφοριών οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 55χρονου άντρα και με τα ευρήματα που βρήκαν στην κατοχή του, τον συνέλαβαν και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχασαν: είκοσι πέντε αρχαία νομίσματα, τρία μολύβδινα και τέσσερα χάλκινα απροσδιόριστα αντικείμενα, τρεις δακτυλίους και τρία τμήματα χάλκινων δακτυλίων, δύο τμήματα προϊστορικών εργαλείων, μία απομίμηση χάλκινου κοσμήματος, δεκατρείς ημιπολύτιμους λίθους, τέσσερις ανιχνευτές μετάλλων, ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, τέσσερις γεμιστήρες Καλάσνικοφ, που περιείχαν συνολικά 110 φυσίγγια, σαράντα τρία φυσίγγια, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων, μία γεμιστήρα πιστολιού με εφτά φυσίγγια, είκοσι πέντε φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα σπαθί με μήκος λάμας 47 εκατοστά, δύο κυνηγετικά μαχαίρια με μήκος λάμας 17 εκατοστά, δύο στρατιωτικούς χάρτες και δύο αυτοσχέδιους χάρτες που απεικονίζουν πιθανές τοποθεσίες θησαυρού.
Όλα τα ανωτέρω αρχαία αντικείμενα και νομίσματα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στην ΙΗ’ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Τα όπλα και τα φυσίγγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση. Ο 55χρονος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.