Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας

limani_volouΣύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αντιδρά στην υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θάσου με την Καβάλα. Οι επικεφαλείς των παρατάξεων και οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν εκ νέου σήμερα το πρωί στο γραφείο της δημάρχου Δ. Τσανάκα προκειμένου να καταλήξουν στη μορφή του ψηφίσματος διαμαρτυρίας, που θα εκδοθεί και μέσα από το οποίο θα εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για την απομόνωση του νησιού από το χερσαίο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τα προβλήματα που δημιουργεί η αδιάλλακτη στάση των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Στη διάρκεια της πρωινής συνάντησης συζητήθηκαν επίσης και οι επόμενες ενέργειες στις οποίες προτίθεται η προβεί ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να βρεθεί μια οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Καβάλα και τη Θάσο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνάντησης η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα επικοινώνησε τηλεφωνικά και με το δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ τον οποίο ενημέρωσε για τις προθέσεις του Δήμου Καβάλας.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας που ομόφωνα ενεκρίθη από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ακόλουθο:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο Δήμος Καβάλας, με αφορμή το σοβαρότατο πρόβλημα της σύνδεσης της νήσου Θάσου με την πόλη της Καβάλας, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, δηλώνει για πολλοστή – πλην όμως για τελευταία – φορά, την έντονη διαμαρτυρία του στην αποκοπή ουσιαστικά της Θάσου από την πρωτεύουσα του νομού Καβάλας.

Η αναγκαιότητα της υλοποίησης των αιτημάτων της Θασιακής Ένωσης είναι άμεση, προκειμένου να καθίσταται εφικτή η συνεχής εμπορική δραστηριότητα, η τουριστική ανάπτυξη και κυρίως η εξυπηρέτηση εκατοντάδων πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και η περίθαλψη.

Η εμμονή των εταιριών στην υποβάθμιση της γραμμής Πρίνος-Καβάλα δημιουργεί τεράστια προβλήματα, οικονομικές ζημιές και θέτει ενδεχομένως σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε άμεσα:

  1. Την άμεση τροποποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), ώστε άμεσα να καλύπτεται η γραμμή ΠΡΙΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ τουλάχιστον με τρία δρομολόγια ημερησίως.
  2. Τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας καθορισμού των δρομολογίων από το Σ.Α.Σ στις αρμόδιες κατά τόπο αρχές.

Δηλώνουμε απερίφραστα, ρητά και κατηγορηματικά ότι,  η μη  άμεση υλοποίηση των αιτημάτων σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας και της Θάσου, θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος με τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.