Χαμηλή πτήση για Νίκο Πολυχρονίδη στο Φάλουν

Χαμηλή ήταν η πτήση για τον Νίκο Πολυχρονίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χιονοδρομίας, στο Φάλουν της Σουηδίας. Ό Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να προκριθεί στην τελική φάση των δύο αγωνισμάτων.  Στον χαμηλό λόφο (HS100) ο Νίκος με άλμα στα 79 μέτρα και 85,7 συνολικούς πόντους κατετάγη 42ος στον προκριματικό και 52ος στην τελική κατάταξη.Στον ψηλό λόφο (HS134) (25/2/2015) τερμάτισε στην 61η θέση με άλμα στα 104,5 μέτρα και 63,8 συνολικούς πόντους.unnamed

Ο αθλητής του ΕΟΣ Δράμας δήλωσε μετά τους αγώνες:

«Είχα σαν στόχο να μπω στον τελικό, στο πρώτο αγώνισμα αλλά έχασα την πρόκριση για δύο θέσεις. Στο δεύτερο αγώνισμα και στο μεγάλο βατήρα συνήθως είμαι πολύ καλύτερος αλλά είχα πολλές ατυχίες και έκανα πολλά τεχνικά λάθη. 

Είχα μια πολύ δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς, με ελάχιστα άλματα σε βατήρες και πολλά προσωπικά προβλήματα. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κάνω πρωταθλητισμό με αυτές τις συνθήκες. Θα συνεχίσω την χρονιά με αγώνες COC στην Γερμανία και ελπίζω σε καλύτερα αποτελέσματα».

Ο Νίκος Πολυχρονίδης είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά την πολύ καλή επίδοση στους αγώνες του Σαπόρο (Ιαπωνία) τον περασμένο Ιανουάριο.