Της Κακομοίρας» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

101461582131

Sold out και οι τέσσερις παραστάσεις του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

 Την καλύτερη ελληνική κωμωδία όλων των εποχών, την ταινία «Της Κακομοίρας» ή καλύτερα γνωστή με τον  εναλλακτικό της τίτλο «Ο μπακαλόγατος» ανέβασε το περασμένο τετραήμερο, 21 έως 24 Απριλίου, το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Μία παράσταση sold out καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, που αποτέλεσε την καλύτερη στιγμή, θεατρικά, των μελών του εργαστηρίου θεατρικής παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης μας.

Με τον καταπληκτικό Άρη Κιλιγκαρίδη, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ζήκου, που ονειρεύεται μεγαλεία, αλλά και την όμορφη και συνάμα τσαχπίνα Φιφίκα, την οποία ζωντανεύει επί σκηνής η κ. Εύη Φιλιππίδου, τον Θανάση Χαριτόπουλο, στον ρόλο του παντοπώλη κυρ Παντελή που ονειρεύεται την κατά πολύ μικρότερή του Λίτσα, ήτοι την Λυδία-Γρηγορία Παπαϊωάννου, τον Γιώργο Κουκαλιώτη, ως άλλο Νίκο Ρίζο και τον Ντέμη Καρελιάδη  στους ρόλους των νεότερων «τσαμπουκαλεμένων» διεκδικητών των καρδιών των προαναφερθέντων δεσποινίδων, η Εύα Σκότη, στον ρόλο της Μαρίκας Νέζερ, ήτοι της κουτσομπόλας της γειτονιάς που μέσα σ’ όλα αναλαμβάνει τα προξενιά ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους, αλλά και τους Άγγελο Μαστραγγελή, Αντώνη Ρουπγίδη, Μαρίνο Καραφωτίου και Χρύσα Τσένη που συμπλήρωσαν ιδανικά τον θίασο.

Όλοι τους υπό την καθοδήγηση και σκηνοθεσία της σταθερής συνεργάτριας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Άννυς Μαχαιροπούλου, στην οποία αξίζουν τα εύσημα τόσο για την άρτια σκηνοθεσία όσο και για την τόλμη να μεταφέρει στο θεατρικό σανίδι μια κινηματογραφική επιτυχία που έχει ταυτιστεί με τις ερμηνείες διαχρονικά αγαπημένων ηθοποιών. Καίριας συμβολής και η σκηνογραφία της παράστασης, που φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου κ. Γιάννη Καραγκιουλμέζη με το άψογο θεατρικό σκηνικό να αποτελείται από προϊόντα και χρηστικά αντικείμενα που προσέφεραν επιχειρήσεις της πόλης. Ο κ. Γιάννης Καραγκιουλμέζης επιμελήθηκε επίσης το ενδυματολογικό κομμάτι ενώ η πρωτότυπη μουσική ανήκει στον κ. Σάκη Βαργεμτζίδη.

Μία παράσταση που έτυχε θερμής υποδοχής από το φιλοθεάμον κοινό της πόλης μας και όχι μόνο, καθώς κατά την διάρκεια του τετραημέρου την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και οι μαθητές της Α’ Λυκείου του Λυκείου Βόνιτσας οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη μας και επέλεξαν να παρακολουθήσουν την παράσταση αλλά και να φωτογραφηθούν με τους συντελεστές της.

Μία παράσταση που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από τους «επαγγελματίες» των Αθηνών, μία παράσταση φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από ανθρώπους της Κομοτηνής, για την Κομοτηνή!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την επιτυχία της παράστασης, αναμένεται να επαναληφθεί σε νέο κύκλο παραστάσεων μετά τις γιορτές του Πάσχα.

 paratiritis-news.gr