Την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου

???????? ???????? ??????? ????????? ?????? ?????????? - ?????????? ?.

Κάλεσμα από το Ηράκλειο έκανε την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου «να αποφασίσουμε όλοι μαζί τι κίνημα θέλουμε, τι κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος. Να γίνουμε εμείς η Αλλαγή που οραματιζόμαστε ξανά».

Το μήνυμά του κ. Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρο και σαφές. Έκανε λόγο για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα ζητώντας από όλους την ενεργό συμμετοχή τους.

«Ας ξαναβρεθούμε», δήλωσε και τόνισε ότι αυτός ο πολιτικός χώρος είναι η λύση του τόπου.

«Ο σοσιαλισμός μπορεί να ελιχθεί και να βοηθήσει τη χώρα. Αυτός είναι ο πόλος που μπορεί να γίνει κυρίαρχος. Δεν αξίζει σε αυτό το χώρο να μπαίνουν δεξιές και αριστερές πρακτικές. Εμείς μπορούμε. Ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Αξίες που θα ενώσουν και δεν θα διχάζουν τον λαό. Μπορούμε να το κάνουμε. Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί τι κίνημα θέλουμε τι κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που οραματιζόμαστε ξανά».

Την ίδια ώρα ο κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο ξενοδοχείο του Ατλαντίς όπου και εγκαινιάστηκε η έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» για τον Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρθηκε στις δικές του αλήθειες για το 2010 ενώ υπογράμμισε για μία ακόμα φορά ότι «αν είχε γίνει τότε το δημοψήφισμα θα είχαμε περάσει ήδη τον κάβο».

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις κυβερνητικές συμμαχίες και συναινέσεις λέγοντας «ναι στις συναινέσεις αλλά για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, να ενδυναμώσουμε την εξωτερική πολιτική όχι για να μείνουμε στα ίδια και να μοιράσουμε καρέκλες».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου έκλεισε την ομιλία του με την λέξη «Πάμε» που ήταν σλόγκαν στην προεκλογική εκστρατεία του 2009.

Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του κατέθεσε και δύο προτάσεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η διαχείριση του χρέους.

Η πρώτη ήταν να καθίσουν τα κόμματα σ’ ένα τραπέζι και να συζητήσουν χωρίς μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις με μόνο στόχο την εθνική στρατηγική.

Η δεύτερη ήταν να διοργανωθεί ένα διεθνές συνέδριο στο οποίο θα πάρουν μέρος όλα τα «φωτεινά» μυαλά του κόσμου με αντικείμενο την κατάθεση και επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης χρέους.

Τι είπε ο Φ. Πετσάλνικος

Νωρίτερα ο Φ. Πετσάλνικος ανέφερε στην ομιλία του ότι «αυτή η έκθεση δεν είναι ένα πολιτικό μνημόσυνο. Αυτή η έκθεση αποτελεί μία αφετηρία για μία νέα πορεία της χώρας».

Ο κ. Πετσάλνικος ξεκίνησε την ομιλία του παρουσιάζοντας την πολιτική διαδρομή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα της Ελλάδος ενώ χαρακτήρισε την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2010 ως ανατροπή.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι «ακρωτηριάστηκε το ΠΑΣΟΚ για να μην ακρωτηριαστεί η χώρα».

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν παλαιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και βουλευτές παλαιοί και νέοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και παλαιοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης όπως οι κ.κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη και Γιάννης Κουράκης.