Τα Σκόπια στήνουν και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

ImageHandlerΠρομηθεύτηκαν το σύρμα από την Ουγγαρία – Τα μηχανήματα ξεκίνησαν από το Σάββατο τις εργασίες

Δεύτερο συρμάτινο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα στήνουν τα Σκόπια, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, κάνοντας πράξη τις αναγγελίες τους περί αυστηρότερων μέτρων και ελέγχων σχετικά με τις ροές των προσφύγων.

Σκαπτικά μηχανήματα του στρατού των Σκοπίων ξεκίνησαν από το Σάββατο τις εργασίες για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου και ήδη στρατιώτες της χώρας έχουν αναγείρει έναν παράλληλο φράχτη, σε σημείο της ουδέτερης ζώνης Ειδομένης-Γευγελής, από το οποίο γίνεται η διέλευση προσφύγων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, τα Σκόπια προχώρησαν στην τοποθέτηση ενός συρμάτινου φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, αναφέροντας ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα βασικό σημείο, από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση.

Ο φράχτης αυτός έχει επεκταθεί και σε άλλα σημεία της συνοριακής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και σύμφωνα με πληροφορίες, το μήκος του επεκτείνεται στα περίπου 35 χλμ. Σύμφωνα με αναφορές του τοπικού Τύπου, τα Σκόπια προμηθεύτηκαν το σύρμα του φράχτη από την Ουγγαρία.

protothema.gr