«Στρατηγική έξυπνης Εξειδίκευσης για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας».

technologyΤο Επιμελητήριο Δράμας ξεκινάει την υλοποίηση μιας νέας δράσης με τίτλο «Στρατηγική έξυπνης Εξειδίκευσης για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας». Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία» και μάλιστα στο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας στην περιοχή.

Το Στρατηγικό Έργο αφορά στην προώθηση των Στρατηγικών για την Έξυπνη Περιφερειακή Εξειδίκευση (RIS3), ως πεδίο ενίσχυσης της διασυνοριακής συνεργασίας στην κατεύθυνση επίτευξης της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και στο πλαίσιο των προτάσεις κανονισμών της Πολιτικής Συνοχής 2014-2020. Στόχος του Έργου είναι να προσδιοριστούν στοχευόμενες επενδυτικές προτεραιότητες για τη διασυνοριακή περιοχή και σχετικές στοχευμένες δράσεις που θα στηρίξουν την αριστεία στην επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναπτυχθούν εξειδικευμένες δράσεις για τις επιχειρήσεις και θα υλοποιηθούν στοχευμένες εφαρμογές για την υποστήριξη των προσεγγίσεων και των μέσων πολιτικής που θα εντοπίσουν οι στρατηγικές RIS3, όπως η διαμόρφωση τοπικών σχεδίων RIS3, δημιουργία Παρατηρητηρίου Διασυνοριακής Αγοράς Εργασίας, σχεδιασμός θεσμού βραβείου διασυνοριακής επιχειρηματικότητας, δράσεις κινητικότητας εργαζομένων-επιχειρηματιών-ερευνητών, μελέτη σκοπιμότητας διασυνοριακής επιχειρηματικής ζώνης.

Για την καλύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων της περιοχής, το Επιμελητήριο Δράμας διοργανώνει ημερίδα στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη της Περιφέρειας ΑΜΘ και στην οποία θα γίνει παρουσίαση των δράσεων και του τρόπου με τον οποίο μπορούν οι τοπικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις δράσεις το προγράμματος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα ΔΣ του Επιμελητηρίου Δράμας στην οδό Λαμπριανίδη 40. Για περισσότερες πληροφορίες στον κ. Αλκη Παπαδημητρίου στο 25210-55160.