Από την Θράκη ο γιος του Ερντογάν…”Tα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα σας”

erntoganΣτη Θράκη βρέθηκε το Σάββατο και την Κυριακή ο γιος του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κ. Μπιλάλ Ερντογάν, στο πλαίσιο σύντομης περιοδείας του στην περιοχή.
Αφορμή για την επίσκεψη του κ. Μπιλάλ Ερντογάν, στάθηκαν τελικές χάτιμ που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον Εχίνο και άλλους ορεινούς οικισμούς της Ξάνθης, ωστόσο η παρουσία του κ. Ερντογάν στην περιοχή δεν ήταν σίγουρα τυχαία.
Αρχικά, ο ίδιος βρέθηκε το Σάββατο στην Κομοτηνή, όπου μάλιστα τον συνόδευαν οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής και συναντήθηκε με παράγοντες της μειονότητας, συνομίλησε μαζί τους ενώ βρέθηκε και στο τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.
Όπως είναι γνωστό ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας έχει απασχολήσει εντόνως το τελευταίο διάστημα τη γειτονική χώρα, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες.
Κατά πολλούς η επίσκεψή του στην περιοχή έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα με αφορμή και τις εκλογές στη γειτονική χώρα, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από τις συναντήσεις που είχε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο είχε οργανωθεί η περιοδεία του.
Το πρωί της Κυριακής ο κ. Ερντογάν βρέθηκε στον Εχίνο, αρχικά, όπου μερίδα των κατοίκων της περιοχής τον υποδέχθηκε με παραδοσιακά θρησκευτικά έθιμα καλωσορίσματος ενώ στη συνέχεια ο ίδιος συνομίλησε μαζί τους.
Έστειλε μήνυμα… ενότητας! 
Ο κ. Ερντογάν βρέθηκε και στο κτίριο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής το Σάββατο όπου απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως χαίρεται για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ένωση στην περιοχή αλλά και άλλοι σύλλογοι και οι μουφτήδες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως “η αύξηση αυτών των εργασιών που γίνονται σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής και η ενδυνάμωση της ενότητας μας, ελπίζω πως θα υπηρετήσει στο να στήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.
Και εμείς στην Τουρκία να ξέρετε πως όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα. Θα μπορείτε να πείτε πως ¨όταν χρειαστούμε κάτι θα μας βοηθήσουν¨. Αυτό φυσικά θα σας καταστήσει πιο ισχυρούς. Και εμείς βέβαια θα ερχόμαστε εδώ, θα πίνουμε τον καφέ και το τσάι σας και θα φάμε τα φαγητά σας. Και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτή την κουβέντα και την στοργή.
Εγώ είτε για την εδώ Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής είτε και για τους άλλους συλλόγους, εύχομαι την συνέχιση και ευόδωση των εργασιών τους”.