Στα Λευκόγεια ο τερματισμός του Μαραθωνίου κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου περισσότεροι από 40 άντρες και γυναίκες θα τρέξουν ένα μαραθώνιο, από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τα σύνορα. Κάθε δρομέας έχει δεσμευτεί να μαζέψει 10.000€ για την οργάνωσηThe A21 Campaign.
Η Ολλανδική οργάνωση The4thMusketeer διοργανώνει αυτό τον μαραθώνιο για να γνωστοποιήσει και να υποστηρίξει τον αγώνα της Α21 για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. 1

Εμπνευσμένοι από το πάθος τους για τη δικαιοσύνη, αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες θα ταξιδέψουν από την Ολλανδία για να τρέξουν 42 km από τη Βουλγαρία μέχρι την Ελλάδα στην ίδια διαδρομή που χρησιμοποιείται από τους διακινητές. Οι διακινητές ανθρώπων φέρνουν ευάλωτους άντρες, γυναίκες και παιδιά από τα σύνορα στην Ελλάδα για να τους εκμεταλλευτούν.
Η διαδρομή θα διέλθει από τα Λευκόγεια και χθες έγιναν οι τελευταίες τροποποιήσεις και δοκιμασίες στο δρομολόγιο από τους Ολλανδούς τεχνικούς. Στα Λευκόγεια, συναντήθηκαν και συζήτησαν για τις λεπτομέρειες η εκπρόσωπος της οργάνωσης ”The A21 Campaign” Κάλλη Μυτιληναίου, ο Ολλανδός υπεύθυνος της διοργάνωσης Klaus Oudman, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λευκογείων Ανανίας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κ.Νευροκοπίου Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου.

Η A21 έχει σαν στόχο της την κατάργηση της αδικίας στον 21ο αιώνα, συγκεκριμένα την εγκληματική βιομηχανία των 150,2 δισεκκατομυρίων δολαρίων που έχει υπό το ζυγό της πάνω από 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο μέσω της εμπορίας ανθρώπων. Η A21 έχει δέκα γραφεία σε εννιά χώρες, με τα πρώτα γραφεία να έχουν ανοίξει στην Θεσσαλονίκη.

Η A21 λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία εφτά χρόνια, παρέχοντας ενημέρωση, προσφέροντας φροντίδα στα θύματα εμπορίας ανθρώπων, και διώκοντας νομικά τους διακινητές. Στις υπηρεσίες που προσφέρει η Α21 συμπεριλαμβάνονται: ένας ξενώνας, ένα σπίτι μετάβασης και μια τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας για καταγγελίες (1109). Μόνο μέσα στο 2014 ο αριθμός των κλήσεων που δεχτήκαμε για καταγγελίες σχετικές με περιστατικά εμπορίας ανθρώπων αυξήθηκε κατά 175%. Η 1109 ενισχύει τις προσπάθειες της Α21 για τη δίωξη των διακινητών. Μέχρι σήμερα, η Α21 έχει δει 44 εγκληματίες να καταδικάζονται για εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα.

2Ο Philip Hyldgaard, Ευρωπαϊκός Διευθυντής της Α21 και Διευθυντής του ελληνικού παραρτήματος της οργάνωσης, δηλώνει πως η μοντέρνα σκλαβιά είναι μια πραγματικότητα παγκοσμίως και επηρεάζει κάθε ήπειρο και οικονομική δομή και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με το Trafficking in Persons Report του 2014, η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης και προορισμού και σε πολύ περιορισμένο βαθμό χώρα προέλευσης θυμάτων σεξουαλικής και εργασιακής εμπορίας, κυρίως γυναικών και παιδιών.

Αυτός ο ξεχωριστός μαραθώνιος, που ονομάζεται “Muskathlon”, θα τελειώσει περίπου στις 13:30 στα Λευκόγεια, στο Κάτω Νευροκόπι. Όλο το χωριό θα καλωσορίσει τους δρομείς με ένα γλέντι που θα περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς. Όλα τα έσοδα του μαραθωνίου θα δωθούν στην Α21 και θα χρησιμοποιήθούν για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, για τη διάσωση και την φροντίδα των θυμάτων και την νομική δίωξη των διακινητών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την A21 Campaign, επισκεφθείτε τη σελίδα www.A21.gr

dramini.gr