Σμαρώ Διαμαντή: Δύσκολες στιγμές για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας

smaro diamantiΤο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, περνάει δύσκολες στιγμές. Μία Μονάδα που επί δεκαετίες ήταν η κορωνίδα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στην περιοχή μας και ταυτίστηκε με την δραμινή κοινωνία, δέχεται απανωτά χτυπήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Επειδή πάρα πολλοί συμπολίτες μας, φανερά ανήσυχοι και προβληματισμένοι επικοινώνησαν μαζί μου και απευθύνουν διάφορα ερωτήματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, νιώθω την ανάγκη να δηλώσω δημόσια τα παρακάτω:
Η θητεία μου ως Διοικήτρια του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας, όπως και του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο προέδρευα, έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013. Ακριβώς ένα χρόνο πριν από σήμερα.
Από την 1η Οκτωβρίου 2013, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, συγχωνεύτηκε με άλλες Προνοιακές Μονάδες και αποτελεί Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Οι υποθέσεις υπεξαίρεσης αναφέρονται στο χρονικό διάστημα των τελευταίων δέκα (10) μηνών, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις και επομένως δεν σχετίζονται με την δική μας θητεία.
Για την υποβάθμιση του ρόλου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας και τη διαρκή δυσφήμισή του το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Όμως τώρα δεν είναι η ώρα της αναζήτησης και της απόδοσης των ευθυνών. Είναι η ώρα της ανάληψης εκείνων των πρωτοβουλιών από την τοπική πολιτική μας ηγεσία, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους, ώστε το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, να αποκτήσει και πάλι το κύρος και την θετική αναγνωρισιμότητα που είχε επί τριάντα χρόνια.
Στις πρωτοβουλίες αυτές είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθούν και θα συστρατευθούν όχι μόνο όσοι βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και σύσσωμη η δραμινή κοινωνία.

Διαμαντή Σμαρώ
Κοινωνιολόγος
Πρώην Διοικήτρια
Θεραπευτηρίου Χρονίων
Παθήσεων Δράμας