Σε δικαστικές περιπέτειες ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης

xilogisΣε νέες δικαστικές περιπέτειες μπλέκει, καταπώς φαίνεται, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο οποίος -σύμφωνα με δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος του Καποδιστριακού δήμου Παγγαίου Παράσχος Σιμούδης- παραπέμπεται σε δίκη για το αδίκημα της έκθεσης δημοτών σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 18/5/2015.

Το δελτίο τύπου του κ. Σιμούδη αναφέρει τα εξής:

Στις 14/5/2013 κατέθεσα έγγραφη καταγγελία-αναφορά για την ανεύθυνη και επικίνδυνη παρότρυνση του Δημάρχου Παγγαίου κ. Ξουλόγη, μέσω των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, προς τους δημότες των περιοχών Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγ.Χριστοφόρου να καταναλώνουν νερό που υπερβαίνει το όριο περιεκτικότητας σε Αρσενικό.

Από τις 8/5/2013 είχε ήδη εκδοθεί απαγόρευση χρήσης νερού της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, με υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρανά λόγω της συνεχιζόμενης αυξημένης περιεκτικότητας του νερού σε Αρσενικό.
Για το αδίκημα αυτό, της έκθεσης δημοτών σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση, η Εισαγγελία Καβάλας, μετά την ανωτέρω καταγγελία-αναφορά μου, προέβει σε άσκηση ποινικής διώξης κατά του Δημάρχου Παγγαίου κ. Βασίλη Ξουλόγη, με ημερομηνία εκδίκασης την 18/5/2015.

Σιμούδης Παράσχος
Δημοτικός Σύμβουλος
Ελάσσονος Αντ/τευσης
Δήμου Παγγαίου

Σχολιάζοντας στο KavalaPress την είδηση ο κ. Ξουλόγης αρκέστηκε να δηλώσει πως «αν κάποιος έπρεπε να παραπεμφθεί σε δίκη αυτός είναι ο ίδιος ο κ. Σιμούδης, ο οποίος γνώριζε το πρόβλημα από το 2005 και δεν προχώρησε στα απαραίτητα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Όπως έχω πει και άλλες φορές “πετροβολάνε το δέντρο που βγάζει καρπούς’.»
kavalapress.gr