«Σήκωσαν» εξοπλισμό γραφείου από δημοτικά και αγροτικά ιατρεία στην Κομοτηνή

1949735

 

Στα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Κομοτηνής σε Παραδημή, Υφαντές, Μεσοχώρι, Μικρό και Μεγάλο Κρανοβούνιο, Παγούρια και Κόσμιο, διαπιστώθηκε ότι λείπει ηλεκτρονικός εξοπλισμός, πολύμπριζα, ακόμα και τόνερ.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε το δήμο Κομοτηνής να αναλάβει δράση και να αποφασίσει να κινηθεί νομικά εναντίον των «ποντικών». Στο πλαίσιο αυτό η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της χθες το πρωί, αποφάσισε να εγκρίνει την κατάθεση μήνυσης κατ΄ αγνώστων.

Με ενυπόγραφη δήλωση πολίτη, κατοίκου Υφαντών, άρχισε να ξετυλίγεται αυτή η υπόθεση. Η δήλωση σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του δήμου Κομοτηνής Μανώλη Ταπατζά, έλεγε ότι «από το ιατρείο Υφαντών έλειπε ο υπολογιστής η προμήθεια του οποίου είχε γίνει από το δήμο Κομοτηνής, για την συνταγογράφηση των ασθενών του οικισμού».

Στη συνέχεια, μετά από αυτό το συμβάν, την υπόθεση επιλαμβάνεται μία επιτροπή αποτελούμενη από τους εξής: τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ιάσμου Β. Κεσίδη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων του δήμου Κομοτηνής Ν. Σωτηρακόπουλο (στον υπάγονται κτιριακά τα ιατρεία), και τον αναπληρωτή προϊστάμενο του τμήματος Οργάνωσης Πληροφορικής του νοσοκομείου Κομοτηνής (τμήμα που υποστηρίζει τεχνικά τα ιατρεία) Ι. Σπανό.

«Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε διαπιστώθηκε ότι το περιφερειακό ιατρείο Παραδημής, το αγροτικό ιατρείο Υφαντών, το αγροτικό ιατρείο Μεσοχωρίου, το αγροτικό ιατρείο Μεγάλου Κρανοβουνίου, το αγροτικό Ιατρείο Μικρού Κρανοβουνίου, το αγροτικό ιατρείο Παγουρίων και το αγροτικό Ιατρείου Κοσμίου, έλειπαν πράγματα. Από αυτά τα ιατρεία έλειπε εξοπλισμός, κυρίως ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δηλαδή ηλεκτρονικός υπολογιστής, τόνερ, ρούτερ και φυσικά όλα εκείνα που χρειάζονται για το γραφείο και την τροφοδοσία με ρεύμα», δήλωσε στο «Χ» ο κ. Ταπατζάς.

Η συνέχεια δόθηκε από τον κ. Ταπατζά οποίος με επιστολή του προς τη 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, ενημέρωσε ότι από ιατρεία λείπουν αντικείμενα, «επικαλούμαι στην επιστολή μου τα διάφορα έγγραφα που κατά καιρούς είχαμε που αφορούσαν αυτό το θέμα και στην ουσία τους εφιστώ την προσοχή και τους λέω, να βρουν τον εξοπλισμό ο οποίος έχει απολεστεί», είπε ο κ. Ταπατζάς και πρόσθεσε ότι στο έγγραφο προς την ΥΠΕ σημείωσε ότι «εμείς ως δημοτική αρχή επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε όλες τις απαιτούμενες εκ του νόμου ενέργειες για τη διασφάλιση της περιουσίας μας», γιατί είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου Κομοτηνής, όπως εξήγησε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από τον έλεγχο στα ιατρεία «δε διαπιστώθηκαν σημάδια διάρρηξης που σημαίνει ότι κάποιος είχε κλειδί και μπήκε μέσα, ειδάλλως θα ήμασταν σε θέση να γίνει άμεσα μηνυτήρια αναφορά και να πάει η αστυνομία για αποτυπώματα και όλες τις απαιτούμενες ενέργειες». Να σημειωθεί ότι ο δήμος Κομοτηνής έχει στη διάθεση του τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής-παράδοσης των εκτυπωτών, υπολογιστών κ.ά., τα οποία μαζί με την αναφορά της επιτροπής που έκανε έλεγχο στα ιατρεία, στάλθηκαν επίσης στην 4η ΥΠΕ.

xronos.gr