Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Βόμβα από Μανώλη Γλέζο

Βόμβα κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Μανώλης Γλέζος από το βήμα της εκδήλωσης της ιστοσελίδας  iskra: Όπως είπε,  το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο από όλα τα άλλα, τονίζοντας μάλιστα ότι, το τρίτο μνημόνιο το συμφώνησε η κυβέρνηση Μαξίμου και αμέσως αναρωτήθηκε τι κοινό έχει η κυβέρνηση Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει ο ίδιος “καμία απολύτως σχέση”.image (1)

Αρχηγική εμφάνιση Λαφαζάνη.

Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στο στάδιο του Πανελλήνιου για εκδήλωση της ιστοσελίδας Iskra.gr.

«Απεδείχθη ότι ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο “όχι” που θέλουμε να πούμε ξανά και να το πούμε μέχρι το τέλος. Το «όχι» δεν ήταν μια μπόρα κυριακάτικη που πέρασε. Κάνουν λάθος όσοι το νομίζουν αυτό. Δεχόμαστε έναν βρώμικο πόλεμο. Τον έχουν συντονίσει τα ξένα συμφέροντα με τα ξένα μέσα, σε συντονισμό με τα περισσότερα εγχώρια μίντια», είπε κατά την έναρξη ο πρώην υπουργός.

«Δεχθήκαμε εσωκομματικά μαχαιρώματα. Αντιπαρέρχομαι αυτές τις επιθέσεις. Ρωτώ ευθέως. Υπομονεύουμε το ΣΥΡΙΖΑ εμείς που υπερασπιζόμαστε τις αρχές και τις αξίες του; Ας το προσέξουν κάποιοι. Ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο του κόμματος, που παρά τις διαφορές μας τον στηρίζουμε; Εμείς που υπερασπιζόμαστε τις αρχές του ή όλοι αυτοί που ανοίγουν με ευκολία ένα δρόμο, που αν τον ακολουθήσουμε θα οδηγηθούμε στη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος;», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Ακόμα και τώρα διαθέτουμε εναλλακτική λύση. Προϋποθέτει την αμφισβήτηση της ευρωζώνης και τη ρήξη. Δεν είναι ώρα να παρουσιάσω όλο το πρόγραμμα αυτής της εναλλακτικής λύσης, που καταγράφεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλειφθεί», τόνισε.

Το πλάνο Λαφαζάνη:

-Εθνικοποίηση και Κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

-Ανάγκη να περάσουν υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο όλες οι στρατηγικές υποδομές της χώρας.

-Καμία ιδιωτικοποίηση σε λιμάνια, ενέργεια και ακίνητα φιλέτα.

-Αναδιανομή πλούτου σε βάρος των μεγάλων εισοδημάτων και των μεγάλων κερδών.

-Αποκατάσταση της νομιμότητας και διαφάνειας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το τσάκισμα της διαπλοκής Μέσων Ενημέρωσης και δημοσίων έργων.

-Βαθιά διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Χωρίς αυτό, η χώρα δε μπορεί να έχει μέλλον.

Tέλος ανέφερε: «Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ισχυρό μήνυμα ενότητας μέσα από την διαφορετικότητά μας, η ανάγκη να επανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα στις προγραμματικές αντιμνημονιακές ρίζες του, να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την “τετατόικα” για ένα νέο μνημόνιο. Εμείς είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ!».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι: Μ. Γλέζος, Θ. Πετράκος, Β. Πριμηκύρης, Κ. Λαπαβίτσας, Δ. Στρατούλης, Γ. Μηλιός, Θ. Κατσανέβας, Μ. Κριτσωτάκης κ.α..

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

suriza5

Σε έκτακτο συνέδριο, το οποίο θα αποφασιστεί το απόγευμα της Τρίτης, παραπέμπει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις οριστικές αποφάσεις για το ρήγμα που παγιώθηκε στο εσωτερικό του. Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε χθες -επί 3,5 ώρες- η Πολιτική Γραμματεία στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
Ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε το χαρτί του εκτάκτου συνεδρίου όπου εκεί θα γίνει το τελικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Το Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στα οποία ξεχωρίζει η δέσμευσή του ότι δεν θα εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και ότι θα πρέπει συντεταγμένα να υπάρξει επίλυση των εσωκομματικών διαφορών.

Η λύση μοιάζει αναπόφευκτη με τον Τσίπρα να προαναγγέλλει στην Πολιτική Γραμματεία τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, καθώς συνεχίζει να κυβερνά με μειοψηφία, περνά υφεσιακά μέτρα με την αρωγή της αντιπολίτευσης και βλέπει την Αριστερή Πλατφόρμα να μην είναι διατεθειμένη να συναινέσει στη μνημονιακή πολιτική εν όψει της συμφωνίας με τους εταίρους.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πραγματοποιούσε αρχηγική εμφάνιση στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Μανώλη Γλέζου.