Πόλη & Ζωή: Συνεχίζουν το πετυχημένο έργο μας, αν και διαφωνούσαν για μικροπολιτικούς λόγους ως αντιπολίτευση

poli-zoi-logo-300x217Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο, ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο από τη θέση της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος και πρωτοκλασάτα στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δράμας, λειτούργησαν με μοναδικό σκοπό την κατάληψη της εξουσίας, αγνοώντας το συμφέρον της Δραμινής κοινωνίας.
Σε πλειάδα θεμάτων οι σημερινοί ασκούντες διοίκηση συνεχίζουν τις πρωτοποριακές τομές και παρεμβάσεις προς όφελος των συνδημοτών μας, που πρωτοεφαρμόσε η παράταξη «πόλη+ζωή» ως Δημοτική Αρχή, αν και από τη θέση της αντιπολίτευσης διαφωνούσαν, προφανώς για μικροπολιτικούς σκοπούς.
Πρόσφατο παράδειγμα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 26 Μαρτίου, όταν το σώμα ομόφωνα αποφάσισε την υλοποίηση του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σχολικής ηλικίας κατά τους θερινούς μήνες και την πρόσληψη προσωπικού για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση. Το εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόστηκε, με μεγάλη επιτυχία, για πρώτη φορά επί των ημερών διοίκησης της παράταξης «πόλη+ζωή», παρά τη διαφωνία του σημερινού Δημάρχου και Συμβούλων της τότε αντιπολίτευσης, γιατί υποστήριζαν με περίσσιο λαϊκισμό, ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αντίτιμο. Κι όμως σήμερα έρχονται να συνεχίσουν αυτή την πετυχημένη δράση, με τους ίδιους όρους, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να εξηγήσουν τι άλλαξε, πέρα από τη διοίκηση του Δήμου, και υιοθετούν μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από αυτή που είχαν πριν λίγους μήνες. Τους καλωσορίζουμε λοιπόν στη ρεαλιστική άσκηση διοίκησης και τους παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας για όσα έλεγαν τότε.
Ευτυχώς πάντως που το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης δεν παρουσιάστηκε ως μια ακόμη καινοτόμα παρέμβαση της σημερινής Δημοτικής Αρχής! Προφανώς η οικειοποίηση του έργου μας μπορεί να έχει το όποιο αποτέλεσμα, μόνο όταν δεν θα υπάρχει η δική μας φωνή που θα θέτει τα πράγματα στη διάσταση της πραγματικότητας. Συχνά στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος, στην ανάγκη προφανώς να παρουσιάσει έργο επί των ημερών Διοίκησης του, δεν διστάζει να λειτουργήσει με απύθμενη πολιτική μικροπρέπεια και χωρίς επίδειξη πολιτικού πολιτισμού, παρουσιάζοντας ως δικά του έργα ή δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από την «πόλη+ζωή» ως Δημοτική Αρχή. Ο ίδιος γνωρίζει την πραγματικότητα, όμως λειτουργώντας παραπλανητικά επιλέγει να αποκρύψει την καθοριστική συμβολή της παράταξής μας σε συγκεκριμένες ενέργειες που προάγουν τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων του. Τα παραδείγματα πολλά… Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση, η διανομή κάδων κομποστοποιήσης, η μελέτη για τη βελτίωση κοινόχρηστων χώρων στο Σιδηρόνερο και η τουριστική προβολή του Δήμου σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, σχεδιάστηκαν και προγραμματιστήκαν από την παράταξή μας και ορθώς υλοποιούνται από τη σημερινή Διοίκηση.
Ας μην βιάζεται ο κ. Μαμσάκος… Έχει χρόνο μπροστά του για να παρουσιάσει έργο στους δημότες του Δήμου Δράμας και να κριθεί για αυτό. Εκτός κι αν, έχοντας τουλάχιστον αυτογνωσία, έχει συμβιβαστεί από τώρα με το γεγονός ότι η σύγκριση των δημοτών μεταξύ της σημερινής με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή θα είναι αμείλικτη για τον ίδιο και την παράταξή του και προσπαθεί, έστω και προσωρινά, να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις.

Γραφείο Τύπου