Προσοχή. Πωλούνται σπορέλαια για έξτρα παρθένα ελαιόλαδα

λάδιΣτην ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων μη κανονικών και νοθευμένων ελαιόλαδων από την εσωτερική αγορά προχώρησε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων).
Σε σχετική ανακοίνωση του, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρει ότι στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι τα ελαιόλαδα με τις ενδείξεις: «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Λακωνία», «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Μάνη Λακωνίας» και «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Μάνη Λακωνίας», είναι τελικά σπορέλαια που περιέχουν ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα:
Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΑΚΩΝΙΑ», σε συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΠΕ, 5ο χλμ. ΓΥΘΕΙΟΥ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.
Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ», σε συσκευασία του 1 λίτρου και ημερομηνία λήξης 30-4-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝ/ ΝΟΣ, ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».
Γ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ», σε συσκευασία του 1 λίτρου και ημερομηνία λήξης 30-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕ, 20o ΣΠΑΡΤΗΣ – ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».
Τα συγκεκριμένα σπορέλαια διακινούνται από τις εταιρίες «ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ», με έδρα το 4ο χλμ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ και «ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ», με έδρα το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ, οδός Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 16, ενώ διατίθεντο από την εταιρεία «ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ», με έδρα τις ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ.