Πλεκτό κασκόλ 15 μέτρων σκέπασε το Δημαρχείο Καβάλας

bf9b74cd-bcad-44ad-8734-ae781d74aba2

Ένα πλεκτό κασκόλ μήκους 15 μέτρων, κατασκευασμένο από τις σημαίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγκάλιασε το μεσημέρι το νεοκλασικό κτίριο του δημαρχιακού Μεγάρου της Καβάλας.

Με αυτόν τον τρόπο αποφάσισαν να γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) οι μαθητές και οι καθηγητές του 5ου Λυκείου Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας.

Στη διάρκεια μιας όμορφης και λιτής εκδήλωσης, οι μαθητές ανάρτησαν στην πρόσοψη του δημαρχείου της Καβάλας το πλεκτό κασκόλ, θέλοντας με αυτόν τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης των λαών της ενωμένης Ευρώπης.

Οι μητέρες των μαθητών του 5ου Λυκείου έπλεξαν από μια σημαία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες στη συνέχεια ένωσαν σε ένα μεγάλο κασκόλ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που υλοποιεί το 5ο Λύκειο Καβάλας.

Υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ωδή της Χαράς, μαθητές και καθηγητές ανάρτησαν το πλεκτό κασκόλ με τις ευρωπαϊκές σημαίες στην πρόσοψη του δημαρχείου κερδίζοντας τα χειροκροτήματα του κόσμου και των μαθητών που συγκεντρώθηκαν για να παρακολούθησαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάνα συνεχάρη όλους για την πρωτότυπη αυτή ιδέα και τόνισε ότι σε μια εποχή που η ευρωπαϊκή συνοχή αποτελεί ζητούμενο, εκδηλώσεις όπως αυτή φανερώνει ότι η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια έχει βαθιές ρίζες γιατί στηρίζεται στους νέους ανθρώπους που πιστεύουν και εμπνέονται από τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Απόστολος Βαγενάς υπογράμμισε ότι δράσεις όπως σημερινή που προέρχεται από τα ίδια τα παιδιά εδραιώνουν ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Έδωσε θερμά συγχαρητήρια στο σχολείο για την πολύ αξιόλογη και σημαντική δουλειά που έχει κάνει μέχρι σήμερα πάνω στον τομέα της υλοποίηση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το πλεκτό κασκόλ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραμείνει αναρτημένο στο δημαρχείο της Καβάλας μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.
antenna.gr