Πλήθος κόσμου στην Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ποικιλιών στο Πελίτι

peliti 2015 1Πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Απριλίου, στη Γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου, η 15η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ποικιλιών. Πρόκειται για την ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες, τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα, την αχρήματη οικονομία και φέτος για τα 20 χρόνια Πελίτι (1995-2015).
Από τις 10.30 το πρωί χιλιάδες επισκέπτες, από τη Δράμα, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό κατακλύζουν τη Γη του Πελίτι και μοιράζονται σπόρους και φυτά παραδοσιακών ποικιλιών.
peliti 2015 3Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει εργαστήρια (για τη νομοθεσία των σπόρων, τη διαχείριση της υγείας με φυσικά μέσα, για τη μελισσοκομία, για τον αργαλειό, για την καλλιέργεια λαχανικών με αγάπη, για τους παραδοσιακούς και εγκαταλελειμμένους παραδοσιακούς οπωρώνες, για την παραγωγή και χρήση άγριων ειδών στη Γερμανία), δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, χαριστικό παζάρι, εκθέσεις φωτογραφίας, τραπέζι αγάπης κ.α.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πελίτι, με την υποστήριξη του Κ. Π. Ε Παρανεστίου, του Δήμου Παρανεστίου, του seedfreedom (Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία των Σπόρων), της οργάνωσης Lucha από το Περού, της οργάνωσης Red de Guardianes de Semillas από το Εκουαδόρ και του δικτύου διατρητών σπόρων της Βραζιλίας, Rede de Sementes Livres Brasil.

dramini.gr

peliti 2015 7

 

peliti 2015 6