Περίεργες …ασθένειες “χτυπούν” τους νεοσύλλεκτους

strativtesΣυμβαίνει αυτό το απίστευτο. Κληρωτοί, ακόμη και νεοσύλλεκτοι (ανάμεσά τους και μερικοί γόνοι επωνύμων), ζήτησαν αναστολή για το υπόλοιπο της θητείας τους, ευελπιστώντας ότι σε λίγους μήνες θα αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής θητείας στα σύνορα.

 Όπως αναφέρει ο “Βηματοδότης”, όταν ήρθαν τα φύλλα πορείας τους για μετάθεση σε μονάδες του Έβρου ή στα νησιά, ορισμένοι, ζήτησαν και πήραν αναρρωτική άδεια ώστε να κερδίσουν χρόνο, νομίζοντας ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 23 που υπηρετούσαν στη Στρατιά της Λάρισας (θέση που θεωρείται από πολλούς προνομιακή) και πήραν φύλλο πορείας για τα νησιά, ορισμένοι απ” αυτούς δήλωσαν ασθένεια και παρέμειναν στο νοσοκομείο, ενώ οι συνάδελφοί τους μετέβαιναν αμέσως σε συνοριακές μονάδες.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κληρωτοί που είχαν παράλληλα και ξένα διαβατήρια ζήτησαν να διακόψουν τη θητεία τους (αν και είναι ακόμη νεοσύλλεκτοι, στα Κέντρα Εκπαίδευσης) για να επανέλθουν όταν και όποτε… αλλάξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου».
usay.gr