Πανέτοιμη η Δράμα να υποδεχθεί τους «Μικρούς» κινηματογραφιστές.

festival tmm dramas sineteuxi 12 09 14Στην τελική ευθεία μπαίνει για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους της Δράμας. Ο θεσμός που απέκτησε από τα πρώτα χρόνια μεγάλη εμβέλεια όχι μόνο στα στενά όρια της Ελλάδας αλλά σε όλον τον κόσμο, αποτελεί ένα ισχυρό ‘χαρτί’ για την προβολή και συνεπώς για την τουριστική ανάπτυξη της Δράμας, και εκεί θα πρέπει να κατατείνουν ι οι προσπάθειες του Δήμου ο οποίος έχει και την ευθύνη του.
Φέτος η Δράμα γιορτάζει τα 20α γενέθλια του διεθνούς τμήματος, και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως τόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Αντώνης Παπαδόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού καθώς και τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο.
«Για μας ο αριθμός των 1300 ταινιών που δήλωσαν συμμετοχή ήταν φανταστικός. Τελικώς επιλέξαμε 58 ταινίες από 48 χώρες και πιστεύουμε, ότι στην επόμενη διοργάνωση οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 2000» είπε χαρακτηριστικά.
Για ποιοτική αναβάθμιση με το πέρασμα στην ψηφιακή τεχνολογία, και οργανωτική ωριμότητα έκανε λόγο ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Παγκράτης Ιορδανίδης, λέγοντας ότι αυτό έδωσε περισσότερα κίνητρα σε νέους κινηματογραφιστές να εμπιστευτούν το ΦΤΜΜ Δράμας. Σημείωσε ακόμη την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου την περυσινή χρονιά, όπου σε μία εβδομάδα κόπηκαν 2.300 εισιτήρια, -αριθμός πρωτοφανής-, που δίνει βεβαίως στους οργανωτές αισιόδοξο μήνυμα για την αποδοχή του θεσμού από το φιλοθεάμον κοινό της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής. Ο κ Ιορδανίδης που ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο για την συνεργασία τους όλο αυτό το μεταβατικό διάστημα, παραδίδει πλέον στον νέο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δημήτρη Καραμπατζάκη, Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος επεσήμανε ότι μετά από 20 χρόνια επιτυχούς πορείας είναι καιρός να «επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους, για λόγους που αφορούν στον ανταγωνισμό»
Για την σπουδαιότητα του Φεστιβάλ της Δράμας τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο κυρίως στην συμβολή του στην 7η τέχνη μίλησε ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος. «Ήταν ένα τόλμημα που ξεκίνησε από μία μικρή ομάδα και έφθασε να κατακτήσει μία πολύ σημαντική θέση μεταξύ άλλων διεθνών Φεστιβάλ. Είμαι βέβαιος ότι και φέτος ο θεσμός θα πετύχει και θα δικαιώσει τόσο τους οργανωτές όσο πρωτίστως του μικρομικάδες που με την φαντασία τους και το ταλέντο χτίζουν το μέλλον του σινεμά». Ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα στους Δραμινούς να δώσουν το παρόν στις 2 αίθουσες προβολών , για να απολαύσουν την μαγεία του κινηματογράφου στηρίζοντας συγχρόνως και τον θεσμό.

dramini.gr