«Ο πολιτισμός μας φέρνει πιο κοντά» – Κοινή συνέντευξη Δημάρχων Δράμας Καβάλας

mamsakos tsanaka2 29 08 15Με κεντρικό μήνυμα «ο πολιτισμός μας φέρνει πιο κοντά» έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου οι Δήμαρχοι Δράμας Καβάλας και οι συνεργάτες τους, σήμερα 28 Αυγούστου 2015 στο Δημαρχείο της Δράμας. Οι Δήμαρχοι αφού αναφέρθηκαν στα φεστιβάλ, έκαναν κάλεσμα στους Δημότες των δυο πόλεων να παρακολουθήσουν τις δυο μοναδικές κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια παρουσίασης του 16ου φεστιβάλ κλασικής μουσικής «Γ. Παπαϊωάννου», ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί και το φεστιβάλ Τ.Μ.Μ. της Δράμας που ακολουθεί χρονικά το φεστιβάλ “Παπαϊωάννου”.

Οι φίλοι της κλασικής μουσικής από τις 31 Αυγούστου έως και τις 13 Σεπτεμβρίου,  θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες σε εξωτερικούς χώρους, σε διάφορες γειτονιές της Καβάλας.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, και η συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας ΚΑΜΕΡΑΤΑ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και το μουσικό σύνολο Contra Tempo, που θα ερμηνεύσει δημοφιλή έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο ανοιχτό θέατρο Μωχάμετ Άλι, στη χερσόνησο της Παναγίας, στην παλιά πόλη.

Στόχος των διοργανωτών και των καλλιτεχνών είναι να παρουσιάσουν για μία ακόμα χρονιά έργα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σε ιδιότυπους συνδυασμούς. Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον παιδαγωγικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ.

festival_2015_smallΤο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, θα φιλοξενήσει στην Καβάλα εβδομήντα καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τον Καναδά, σε μία σειρά από ετερόκλητες δράσεις, με κεντρικό άξονα τη διαδραστική σχέση της μουσικής με τον λόγο και την ποίηση, μέσα από 9 παραστάσεις, 3 κύκλους εργαστηρίων: για παιδιά, για νέους και για το ευρύτερο κοινό, κι ένα φόρουμ νέων καλλιτεχνών, στο οποίο για φέτος προσκλήθηκαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και από τις Ανώτατες Μουσικές Ακαδημίες της Κολωνίας και του Μονάχου. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρακολουθήστε την συνέντευξη τύπου..

dramini.gr