Ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΕΛ.ΑΣ

Με εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα – όπως η αιμοδοσία- οι Αστυνομικοί της χώρας τίμησαν φέτος τον προστάτη τους  

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον  εορτασμό του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, προγραμμάτισε και υλοποίησε διάφορες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

astinomia-aimodosiaΣυγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 14 έως 22.10.2014, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (αστυνομικό και πολιτικό).

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, καθώς και στα Κεντρικά Ιατρεία Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχαν 925 συνολικά Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί, Συνοριακοί Φύλακες και πολιτικοί υπάλληλοι.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν, οι μισές παρέμειναν σε Δημόσια Νοσοκομεία, για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία, ενώ οι υπόλοιπες θα διατεθούν στην Τράπεζα αίματος του Σώματος.

 Παράλληλα, με στόχο την προσέγγιση και επικοινωνία με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, την 22-10-2014 πραγματοποίησε παρουσίαση του θεατρικού έργου «Δον Καμίλλο», στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Τη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν περίπου 120 κρατούμενοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης, η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης.

Η ανταπόκριση των παρευρισκομένων ήταν ιδιαίτερη θερμή, ενώ εκφράστηκε έντονα η επιθυμία να επαναληφθούν και στο μέλλον παρόμοιες δράσεις.