Ο Καμμένος προανήγγειλε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

kamenosΣυνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο συνέδριο του κόμματός του, έθεσε  έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός πατριωτικού μετώπου, ενώ έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στο θέμα τυχόν συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν κάνει συζητήσεις κάτω από το τραπέζι, αλλά πώς έχουν «κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα» και «δεν κάνουμε πίσω».
«Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για εθνικά θέματα και ορθοδοξία. Αλλά θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια συνεργασία σε μια κυβέρνηση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι η εγγύηση για το αύριο», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο  Καμμένος επιτέθηκε στο «Ποτάμι» λέγοντας ότι «οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης έχουν ενεργοποιήσει τις καβάντζες τους».

«Είδατε την πρόταση του Ποταμιού που λέει να διαγράψουμε τη λέξη έθνος από το σύνταγμα», είπε, ενώ έκανε λόγο για πολιτικούς «που τα έπαιρναν από τη Siemens και τα υποβρύχια προειδοποιώντας ότι «θα δικαστούν, δεν πρόκειται να γλιτώσει κανείς. Δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία σε κανέναν για κανένα λόγο, θα κάνουμε τα πάντα για να πληρώσουν και να επιστρέψουν τα κλεμένα».

Παράλληλα, κατά την ομιλία του ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας, ενός πατριωτικού μετώπου.

«Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να κάνουν το λαό να πιστέψει ότι η μόνη του ελπίδα είναι ο συμβιβασμός, αλλά και να μας διαλύσουν. Είμαστε όμως ακόμη εδώ. Παραμένουμε σταθεροί στις αρχές της Ορθοδοξίας» είπε ο κ.Καμμένος και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας του αντιμνημονιακού μετώπου, παραπέμποντας στην αυριανή επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

«Θα βάλουμε στο πλάι τις διαφορές μας, θα βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν, θα κάνουμε συμμαχία για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση», πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Δεχθήκαμε τον πιο σκληρό πόλεμο μετά το 11% που πήραμε το Μαϊο του 2012. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα και το κράτος. Κάποιοι βουλευτές μας έφυγαν γιατί φοβήθηκαν. Έχουν μπλοκαρισμένους λογαριασμούς απο το ΣΔΟΕ, μπλοκαρισμένες τις περιουσίες τους».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε, επίσης, σε όσους έφυγαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είπε ότι «πουλήσανε τη λαϊκή εντολή που τους δώσατε. Δεν τους καλούμε να επιστρέψουν στο κόμμα αλλά να παραδώσουν την έδρα που κλέψανε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ακόμη ότι δεν αναγνωρίζει τις δανειακές συμβάσεις. «Οι νόμοι που ψηφίζονται είναι αντισυνταγματικοί, άκυροι, σαν τις δανειακές συμβάσεις που δεν αναγνωρίζουμε γιατί δεν έχουν ούτε υπογραφή ούτε την έγκριση του λαού», είπε ο κ.Καμμένος.

Παράλληλα, μίλησε για το θέμα των επενδύσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την υψηλή φορολογία στις επιχειρήσεις, αποθαρρύνει επενδυτές,την ώρα που οι γειτονικές χώρες έχουν ελκυστικούς όρους.

«Πως θα γίνουν επενδύσεις όταν έχεις υψηλή φορολογία ενώ οι γειτονικές χώρες έχουν πολύ χαμηλότερους συντελεστές;», είπε ο κ.Καμμένος και τάχθηκε υπέρ μιας  «σεισάχθειας στις επιχειρήσεις», διευκρινίζοντας ότι «για δυο χρόνια δεν θα πάρουν τίποτα οι δανειστές, θα γίνει επιτροπή ελέγχου του λογιστικού χρέους, θα διαγραφεί το επονείδιστο χρέος, και θα πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις».

«Θα βγούμε δυνατοί από το Συνέδριο»

Όσον αφορά στα εσωτερικά ζητήματα του κόμματός του είπε πως «θα βγούμε δυνατοί από το συνέδριο, και η μάχη που μας περιμένει θα είναι σκληρή».

«Θα μιλήσουν εδώ όλοι. Κι εκείνοι που συμφωνούν κι εκείνοι που διαφωνούν. Αλλά αύριο όποιος βγει από εδώ θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας που θα σεβαστούμε όλοι», πρόσθεσε, στέλνοντας μήνυμα προς όλους.

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε επίθεση κατά μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ξανά να βγουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να δημιουργούν σενάρια για τους Αν.Ελ. σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δημιουργούν πρωτοσέλιδα χωρίς να υπάρχει λόγος, δημιουργούν παρεξηγήσεις».

Ακόμη, κάλεσε τον ευρωβουλευτή που εξελέγη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Νότη Μαριά να έρθει στο συνέδριο και να πει την άποψή του, λέγοντας πως ο κ. Μαριάς «συνεργάστηκε με τους αντιμνηνιακούς πολίτες και τους Αν.Ελ. στις εκλογές του 2012, και ήταν εξαιρετικός βουλευτής».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, στις ευρωεκλογές «αρνήθηκε να μπουν οι Αντιμνημονιακοί Πολιτες στη συμμαχία λέγοντας ότι θα διεκδικήσει την εκλογή του ως Ανεξάρτητος Έλληνας».

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην ίδια ευρωομάδα στην οποία ανήκει και το κόμμα του Ερντογάν, αλλά θα συνεργαστεί με το σχηματισμό που ετοιμάζεται υπό τον Νάϊτζελ Φάρατζ.

Ο κ. Καμμένος τέλος, τάχθηκε υπέρ της γεωπολιτικής στροφή της χώρας προς τη Ρωσία, λέγοντας ότι «η Ευρώπη των Γερμανών φέρεται ως κατακτητής και όχι ως σύμμαχος. Πιστεύομε στη συμμαχία με την ομόδοξη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν. Ζητάμε την άμεση άρση του εμπάργκο και την υπογραφή συμφωνίας με την ευρωσιατική ένωση, ζητάμε συμφωνία με την Κίνα. Ας έρθουν και οι ΗΠΑ να συζητήσουν απευθείας για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων στο Αιγαίο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Καμμένος ζήτησε «να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, για να προχωρήσει σε συνεργασίες με πρόσωπα» και κατέληξε: “Οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο. Δεν θα βρουν να αγοράσουν ή να εκβιάσουν 180 βουλευτές”.

protothema.gr