Ουρές συνταξιούχων χθες στα ΑΤΜ

Νύχτα αγωνίας έξω από τα τα ATM’s πέρασαν χθες οι συνταξιούχοι δημιουργώντας ουρές, καθώς δεν έβλεπαν τα χρήματα από τις συντάξεις τους να έχουν περαστεί στους λογαριασμούς τους.1α

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν γιατί το Μετοχικό Ταμείου του Δημοσίου δεν είχε τα 4 εκατ. ευρώ από τα 41 που χρειαζόταν για να κάνει τις πληρωμές. Ο ποσό αυτό αναμένεται να βρεθεί σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληρωμές των συντάξεων πάνε για την Δευτέρα.

Ανησυχία όμως βίωσαν και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ (επικουρικές), μια και ούτε αυτοί είδαν χθες τις συντάξεις τους στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας που μίλησαν στον Ελεύθερο Τύπο, το πρόβλημα προκλήθηκε από το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών (ΔΙΑΣ) καθώς όπως εκτιμούν «μάλλον»
δεν θα πρόλαβε να βάλει τα λεφτά στους δικαιούχους, επειδή η πίστωση των χρημάτων έγινε μετά τις 2 χθες το μεσημέρι!

Δηλαδή αυτό που υποστηρίζει το υπουργείο, είναι ότι η αιτία που χθες οι ασφαλισμένοι μέχρι τις 10 το βράδυ έξω από τα ΑΤΜ’s είναι το γεγονός ότι άργησαν να περάσουν τα χρήματα στο διατραπεζικό σύστημα τα χρήματα και όχι ότι αυτά δεν υπήρχαν.