Οριστικό “Αντίο” Κ. Χαρακίδη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

xarakidis mamsakos apologismos 0Σε μία άκρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δράμας, είπε ‘Αντίο’ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο απερχόμενος Δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης. «Για μένα ο κύκλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που άνοιξε το 2006 κλείνει,  ελπίζω όμως σε έναν άλλο κύκλο γιατί η επιθυμία μου να προφέρω στα κοινά παραμένει».

Στην ομιλία του κατά την παράδοση παραλαβή, ο κύριος Χαρακίδης  μίλησε για την άψογη συνεργασία του τόσο με τους αιρετούς όσο και με τους υπαλλήλους του Δήμου, εξαίροντας την προσπάθεια όλων.

«Είχα ζητήσει  από όλους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε να πετύχουμε, να κάνουμε έργο και το καταφέραμε.  Έτσι φθάσαμε στο σημείο να αισθάνομαι υπερήφανος για ό,τι επιτελέσαμε, σε μία περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη».

Στον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν, σε όσα υλοποιούνται και σε αυτά των οποίων οι μελέτες είναι έτοιμες. Μίλησε για τα οικονομικά του Δήμου και στο καθαρό πλεόνασμα χρήσεως  που αυξήθηκε κατά 500.000 ευρώ  φθάνοντας στο 1.464.000 ευρώ.  Το συνολικό κόστος των έργων βάση των στοιχείων που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου φθάνει στ 68.314.673 ευρώ εκ των οποίων τα 25.620 464 αφορούν στον Δήμο και τα 42.694.209 στην ΔΕΥΑΔ.

«Όταν υπάρχει συνεργασία και όταν εννοούμε όσα λέμε, ότι δηλαδή θέλουμε το κοινό κάλο των Δραμινών  μπορούμε να το πετύχουμε . Αυτό απέδειξε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Εύχομαι στον νέο Δήμαρχο τον Χριστόδουλο Μαμσάκο μέσα από την ψυχή μου καλή επιτυχία, δύναμη και κουράγιο, γιατί έχει μπροστά του πολύ δύσκολο έργο»xarakidis mamsakos apologismos1.

Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος  Χ. Μαμσάκος στην ομιλία του ζήτησε την εμπειρία των απερχομένων και ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους για το πνεύμα συνεργασίας και την βοήθεια που παρείχαν στους νεοεκλεγέντες  συμβούλους του. Άφησε όμως αιχμές για τον Κυριακό Χαρακίδη ότι ήταν ‘φειδωλός ‘ ως προς την ενημέρωση, που του ζητήθηκε.  Ερωτηθείς λίγη ώρα αργότερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε, ότι  λίγο μετά τις εκλογές  ο κύριος Μαμσάκος ενημερώθηκε από τον ίδιο, για όλα όσα τον ρώτησε. « Όπως ρώτησε  για τον μισθό του Δημάρχου, θα μπορούσε να ρωτήσει και ότι άλλο ήθελε» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Χαρακίδης.

Τον απερχόμενο Δήμαρχο  χαιρέτισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Δήμο ευχαριστώντας τον για την πολύ καλή συνεργασία στα τρία και κάτι χρόνια που ήταν στο τιμόνι του Δήμου και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η καλή συνεργασία και με την νέα δημοτική αρχή.

Τον Δήμαρχο προλόγισε ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Θωμάς Δασκάλου , ευχαριστώντας τον για την συνεργασία τους και ευχόμενος κάθε επιτυχία στην πορεία που ο ίδιος θα επιλέξει για το μέλλον.

Την εκδήλωση παράδοσης παραλαβής ακολούθησε συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Χαρακίδη όπου το ενδιαφέρον εστιάστηκε τόσο στην παραίτησή του από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο ‘πολιτικό του αύριο’.

xarakidia apologismos kosmosΟ κ. Χαρακίδης δήλωσε ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται ούτε σε απογοήτευση ούτε σε έλλειψη ικανότητας διαχείρισης της ήττας . «Ήταν μία ειλημμένη  από το 2010 απόφαση-υπόσχεση προς την οικογένειά μου, ότι αν δεν εκλεγώ, θα σταματήσω. Όφειλα να είμαι συνεπής , όπως ήταν και η οικογένειά μου απέναντι σε μένα, που παρά την εξ αρχής αντίθεσή της για εμπλοκή μου στην Αυτοδιοίκηση, με στήριξε ανεπιφύλακτα»

Ερωτηθείς για το μέλλον της Δημοτικής Παράταξης «πόλη+ζωή» ο κύριος Χαρακίδης είπε, ότι η παράταξη επιβάλλεται να παραμείνει στα πράγματα έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει και αποτελεί εγγύηση για τους Δραμινούς.  Όσον αφορά τον ίδιο , μετά την Τοπική Αυτοδιοίκηση (συμπεριλαμβανομένου και του Β βαθμού) ανοίγει ο δρόμος για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς η δήλωσή του «είμαι παρόν στην πολιτική για να προσφέρω από οποιοδήποτε  πόστο» ήταν σαφής.

Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Δράμας προγραμματίστηκε για μεθαύριο Κυριακή, μία ημέρα πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της.