Ανακοίνωση του Επιμελητήριου Δράμας

epimelitirio dramas 300xΤο Επιμελητήριο Δράμας σε κοινή πορεία με τα Επιμελητήρια της χώρας και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ανακοινώνει τα κάτωθι:
Η χώρα μας βιώνει τις κρισιμότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών και κινδυνεύει να υποστεί χειρότερες καταστάσεις, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει δυστυχώς με το capital control που επιβλήθηκε. Σε αυτές τις στιγμές τα Επιμελητήρια, εκ του ρόλου τους ως σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης και κατεξοχήν φορείς της επιχειρηματικότητας, οφείλουν να είναι η φωνή της λογικής και της διεξόδου.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας, που στηρίζουμε την απασχόληση και τα έσοδα του κράτους διαχρονικά και κυρίως την τελευταία πενταετία, βρεθήκαμε στο στόχαστρο αντιαναπτυξιακών και φοροεισπρακτικών πολιτικών, που οδήγησαν τον ιδιωτικό τομέα στην συρρίκνωση και χιλιάδες εργαζομένους του στην ανεργία.

Είναι αλήθεια ότι μερίδα των πιστωτών της χώρας έχουν τεράστιες ευθύνες για το διαπραγματευτικό αδιέξοδο. Όμως, η απάντηση στην αδιαλλαξία αυτών, δεν πρέπει να είναι η ρήξη και η άτακτη χρεοκοπία. Η χώρα έχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης έστω την ύστατη ώρα.

Ευχή σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου είναι, έστω και τώρα, να καταστεί δυνατή η σύναψη μιας καλής συμφωνίας με τους πιστωτές, με αναπτυξιακή προοπτική, που θα περιλαμβάνει και δέσμευση για την αναρδιάρθρωση του χρέους, προκειμένου να επανεκκινηθεί έστω και σταδιακά η αγορά παρόλη την ζημία που έχει υποστεί, η οποία όμως προς το παρόν είναι ακόμη αναστρέψιμη.

Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση την ύστατη ώρα να υπογράψει μια καλή συμφωνία, να δώσει την δυνατότητα εθνικής συνεννόησης αποσύροντας το δημοψήφισμα, ενώνοντας όλους τους Έλληνες που θέλουν να παλέψουν εντός του κοινού χώρου της Ευρώπης και για να επανέλθουν οι αξίες για τις οποίες έχει συσταθεί.

Συστήνουμε ψυχραιμία, ομόνοια, αλληλεγγύη. Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Στέφανος Γεωργιάδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας