Ολοκληρώθηκε το 1ο Νεανικό Τουρνουά Blitz του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας

2016-02-10_123150

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και η τελευταία διοργάνωση του συλλόγου μας για το πρώτο τρίμηνο του 2016, το 1ο Νεανικό Τουρνουά Blitz με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Το τουρνουά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν νέοι σκακιστές από τη Δράμα, την Καβάλα και τις Σέρρες. Να σημειωθεί ακόμα το ευτυχές γεγονός της συμμετοχής μεγάλης μερίδας νέων παιδιών από το Καλαμπάκι Δράμας, όπου υπάρχει πλούσια σκακιστική παράδοση από παλαιότερα χρόνια και μεγάλη σκακιστική ανάπτυξη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο μόλις 11χρονος Καζάκος Μάρκος ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Χριστοφορίδη Βασίλη, αλλά μετά την άρση της ισοβαθμίας μέσω των ειδικών κριτηρίων, νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος. Και οι δύο σκακιστές σημείωσαν 8 βαθμούς σε 9 αγώνες. Ο νεαρός Δραμινός σκακιστής, συνεχίζει την πολύ καλή πορεία που διαγράφει τον τελευταίο καιρό και αποδεικνύει συνεχώς ότι η ηλικία δεν αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία στο σκάκι. Tην τρίτη θέση κατέλαβε ο Δερμεντζής Ευθύμιος με 7/9. Βραβεύθηκαν επίσης οι πρώτοι νικητές από τις τάξεις του Δημοτικού, με πρώτο τον Λατσίσταλη Γρηγόριο με 5,5/9. Ακολούθησε ο ταλαντούχος Καβαλιώτης σκακιστής Μιχαηλίδης Απόστολος με 5/9, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Μήτρου Χρήστος με τους ίδιους βαθμούς.

Στις απονομές παραβρέθηκαν οι γονείς και οι συνοδοί των νεαρών σκακιστών και απένειμαν μετάλλια στους νικητές. Παρών ήταν επίσης ο κ. Μόρφης Σωτήριος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δοξάτου που μαζί με τον κ. Κωνσταντινίδη, προσκάλεσαν όλα τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας και τους συμμετέχοντες στο τουρνουά σκάκι που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στο χωριό του Καλαμπακίου, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Μαϊου υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Πολιστικού Συλλόγου του χωριού.