Ξεκινούν το Σαββατοκύριακο οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2015

VFTSlidesΞεκινούν το Σαββατοκύριακο 30 – 31 Μαΐου 2015 οι μοναδικοί αγώνες βουνού Παρθένου δάσους Παρεστίου. Φέτος για πρώτη φορά οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δυο χρονικές περιόδους, ένας αριθμός αγώνων θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο το διήμερο του Μαΐου και ένας αριθμός, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της φετινής διοργάνωσης 9 – 11 Οκτώβριου.
Για 9η συνεχή χρονιά ο Δήμος Παρανεστίου, η συνδιοργανώτρια  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας προκηρύσσουν τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου  2015 ή VirginForestTrail (V.F.T) 2015. Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου.

Διανύοντας τον 9ο χρόνο της διοργάνωσης, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας, Ανοιξιάτικες μέρες της Παρανέστιας Γης, προκηρύσσοντας πέντε από τους αγώνες της διοργάνωσης:

Τον αγώνα  NaturaTrailRace (N.T.R), τον αγώνα NestosTrail (Ν.Τ), τους αγώνες Άλκιμοι Παίδες Ι για παιδιά ηλικίας από 10-13 ετών, Άλκιμοι Παίδες ΙΙ για παιδιά ηλικίας από 14-17 ετών και τον αγώνα SpecialVFT για άτομα με ειδικές ικανότητες στις 30 και 31 Μαΐου.

Τις μέρες που η γη θα πρασινίζει και τα λουλούδια θα στολίζουν τις πλαγιές, τις μέρες που τα πουλιά θα πλημμυρίζουν με τους ήχους τους την πλάση θα βρεθούμε μαζί, εκεί, στα γνωστά μονοπάτια, ντυμένα αυτή την εποχή σ’ άλλα χρώματα. Έτσι όσα από τα μέλη της οικογένειας του Παρθένου Δάσους το έχουν επισκεφθεί μόνο με αφορμή τους αγώνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση και την άνοιξη. Το ίδιο και οι εθελοντές, που με ανάλαφρα τώρα ρούχα, θα λάβουν θέσεις, για άλλη μια φορά, με το κέφι και το μεράκι που τους διακρίνει πάντα. Και βέβαια, 9-11 Οκτώβρη θα ξανασυναντηθούμε για τους αγώνες, VFUT και  Παρανέστιο Μονοπάτι, χωρίς να αποκλείεται να τα πούμε και κατακαλόκαιρο…. με την πανσέληνο, διασχίζοντας τα μονοπάτια που ενώνουν τις ακροπόλεις του τόπου μας. Βλέπετε θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάθε ομορφιά του και να νιώσετε τη φιλοξενία και των  μετά το Νέστο κατοίκων του Δήμου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες paranestivft.com

prosklisi-VFTVFT-pag2