Ξέφρενη καταδίωξη από τον Έβρο ως το κέντρο της Καβάλας

Tο απόλυτο χάος επικράτησε λίγο μετά την 1 μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Καβάλας όταν περιπολικά της Αστυνομίας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, εξαιτίας υποψίας για μεταφορά 11 λαθρομεταναστών από την Θράκη. Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια ξέφρενη καταδίωξη από την Περιμετρική οδό και την περιοχή του Τιμίου Σταυρού μέχρι και το κέντρο της πόλης.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και στην οδό Κουντουριώτου (αφού το υπό καταδίωξη όχημα είχε ήδη χτηπήσει αρκετά σταθμευμένα οχήματα), όπου και το Mercedes -που αποδείχτηκε πως όντως μετέφερε λαθρομετανάστες- συγκρούστηκε με ένα ταξί στο οποίο επέβαιναν, εκτός του οδηγού, και δύο κοπέλες-πελάτισσες. Ο οδηγός του ταξί τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το ΙΧ όχημα συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, προκαλώντας και άλλες συγκρούσεις -με 3 αυτοκίνητα στην οδό Ελ. Βενιζέλου και με 1 ακόμα στην οδό Ερ. Σταυρού. Αμέσως μετά την τελευταία σύγκρουση ο οδηγός και οι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή μέσα από τα στενά της πόλης ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθησαν.

Η καταδίωξη είχε ξεκινήσει από το τελωνεΐο των Κήπων στον Έβρο, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να σταματήσουν όχι μόνο το συγκεκριμένο όχημα αλλά και ένα άλλο -το οποίο, ωστόσο, σταμάτησε δτν Αλεξανδρούπολη, όπου και προκάλεσε με την σειρά του και άλλα ατυχήματα.

kavala-portal.gr   φωτογραφία: Χρήστος Μελίδης φωτογραφία: Χρήστος Μελίδης