Ναι στη διαφάνεια – Όχι στις απολύσεις Αιρετοί –Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δήμου Δράμας… Εργαζόμενοι – Πολίτες μαζί για την υπεράσπιση του Δήμου μας

autodioikisi politon dramas logoH ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θέτει θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας ώστε να ληφθεί απόφαση που θα δηλώνει τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τις οποίες διαμαρτύρονται για το δήθεν “επανέλεγχο” των συμβάσεων που προωθεί το ΥΔΜΗΔ βάσει του Ν. 4250/2014, και την άρνησή του να συμπράξει στη μεθόδευση αυτή, που μόνο στόχο έχει την ανεύρεση υποψηφίων προς απόλυση, ώστε η κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.

• Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως ήδη σε όλη την κλίμακα του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζομένων, διαδικασία με την οποία συμφωνούμε και συντασσόμαστε απόλυτα, σε αντίθεση με την προσπάθεια επανεξέτασης όλων των συμβάσεων από το μηδέν, που πλήττει αδιακρίτως δικαίους και αδίκους.

• Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμμένει στο στόχο για 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και αναζητά προσχήματα για να συνεχίσει την κοινωνικά ανάλγητη αυτή επιλογή.

• Θυμόμαστε επίσης πολύ καλά ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγιναν κατ’ εφαρμογή κοινοτικής Οδηγίας και με βάσει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που έτασσε ο νόμος, γεγονός που πιστοποιούσε για κάθε περίπτωση ατομικά το ΑΣΕΠ, δίνοντας την έγκρισή του για τη μετατροπή.

• Δηλώνουμε την αγωνία μας για την απόλυτη κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης, αφού μετά από 4 χρόνια διαρκών περικοπών, συγχώνευσης και κατάργησης δομών, παγώματος των προσλήψεων, αποχωρήσεων, κινητικότητας και απολύσεων προσωπικού, οι υπηρεσίες των Δήμων είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους στελεχώνουν σημαντικές υπηρεσίες, όπως οι παιδικοί σταθμοί ή η καθαριότητα, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

• Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε διαδικασία – υπό οποιονδήποτε μανδύα και αν αυτή εμφανίζεται – που έχει στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης και την απόλυση εργαζομένων, γι’ αυτό και θα πάρουμε κάθε νομική, θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία, από κοινού με τους εργαζομένους και τους πολίτες του Δήμου μας, για την αποτροπή της.

• Εκφράζουμε τη σταθερή και αταλάντευτη προσήλωσή μας στη διαφανή, ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, η οποία δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση, αλλά σε άμεση αλληλεξάρτηση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων σε αυτόν και όλων των πολιτών, καθώς και με την αποτελεσματική λειτουργία και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

Ναι στη διαφάνεια – Όχι στις απολύσεις
Αιρετοί – Εργαζόμενοι – Πολίτες μαζί για την υπεράσπιση του Δήμου μας