Νέος γύρος επαφών κυβέρνησης-τρόικας

troika stournarasΞεκινούν σήμερα, Παρασκευή, στις 10:00 στο υπουργείο Οικονομικών οι διαδοχικές συσκέψεις υπουργών με την τρόικα προκειμένου έως την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία για το αναθεωρημένο Μνημόνιο.
Στις 11.00 οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Στο τραπέζι προς συζήτηση θα βρίσκονται οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Στην κυβέρνηση λένε πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο να φέρουν ειδικό νόμο για απολύσεις εξπρές και ότι η τρόικα αρχίζει να δέχεται τις ελληνικές θέσεις
Η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να κλείσει η συμφωνία έως την Κυριακή -σύμφωνα με τις υποδείξεις του Eurogroup-, ενώ ανώτατες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αφήνουν να διαφανεί ότι αυτό είναι εφικτό και ότι η διαπραγμάτευση κινείται σε θετικό έδαφος.
Ήδη, κατά τη χθεσινή συνάντηση των Ματίας Μορς, Πολ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα άρχισε η επεξεργασία του κειμένου του επικαιροποιημένου Μνημονίου.
Το οικονομικό επιτελείο θα προωθήσει σε ένα νομοσχέδιο την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή όλα τα προαπαιτούμενα (κεφαλαιακές ανάγκες τραπεζών, λίστα ΟΟΣΑ, φορολογικά, κ.α..) που μπορούν να «κλειδώσουν» τη νέα συμφωνία με τους δανειστές.
zougla.gr